ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε λύσεις για να φαινόμαστε ανανεωμένοι μετά από έναν άσχημο ύπνο

02 Μαρτίου 2023, 16:00

images

Υπάρχουν τρόποι να φαίνεστε φρέσκοι ακόμα και μετά από μια δύσκολη νύχτα, είτε λόγω ασθένειας, εργασιακού άγχους ή διακοπτόμενου ύπνου.  Οι ειδικοί υγείας στο Amerisleep ανέφεραν απλά και φυσικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φαίνεστε ανανεωμένοι μετά από κακό ή ολιγόωρο ύπνο.

Πάρτε μαγνήσιο ή κάντε μπάνιο σε άλατα μαγνησίου

Η μη λήψη του αναγκαίου οκτάωρου ύπνου τη νύχτα, μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα στρες και φλεγμονή. Το μαγνήσιο είναι ένα αντιφλεγμονώδες και αντι-στρες μεταλλικό στοιχείο.

Αν έχετε περισσότερο χρόνο, κάντε ένα γρήγορο μπάνιο με άλατα μαγνησίου. Τα άλατα θα καταπραΰνουν τους κουρασμένους μύες σας, μειώνοντας τη φλεγμονή και ελαχιστοποιώντας το πρήξιμο.

Εφαρμόστε ένα γρήγορο scrub καφέ

Η κατανάλωση καφέ είναι συνήθως η επιλογή για όσους στερούνται ύπνου. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει μία εγρήγορση και να σας ''ξυπνήσει'', αλλά ο καφές έχει αφυδατωτικές επιδράσεις, κάτι που δεν θα βοηθήσει το δέρμα σας. Αντίθετα, γιατί να μην φτιάξετε ένα απλό scrub προσώπου με καφέ; Συνδυάστε 1 φλιτζάνι αλεσμένο καφέ και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη γιατί είναι πιο απαλή), μετά προσθέστε αρκετό λάδι καρύδας και ανακατέψτε μέχρι το scrub να γίνει σαν υγρή άμμος.

Στη συνέχεια, τρίψτε απαλά το πρόσωπό σας. Ο καφές και η ζάχαρη λειτουργούν ως απολεπιστικά, που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τη θαμπάδα του δέρματός σας, ενώ η καφεΐνη θα βοηθήσει στην εξάλειψη των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, προκαλώντας τη συστολή των αιμοφόρων αγγείων.

Ενυδάτωση, απολέπιση και μασάζ

Ξεκινήστε πίνοντας νερό με λεμόνι σε θερμοκρασία δωματίου (ή ελαφρώς παγωμένο). Το νερό ξυπνά το σώμα, ξεπλένει τις τοξίνες και καταπολεμά το πρήξιμο. Στο ντους, κάντε απολέπιση με ένα απαλό scrub για να εξαλείψετε τη θαμπάδα κάνοντας το δέρμα να φαίνεται λαμπερό και δροσερό. Εάν το δέρμα σας εξακολουθεί να φαίνεται πρησμένο, κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα ενώ εφαρμόζετε έναν ορό ή ενυδατική κρέμα.

Ρίξτε κρύο νερό, πιείτε πράσινο τσάι

Ρίξτε στο πρόσωπό σας παγωμένο νερό. Αυτό θα συσφίξει το δέρμα σας. Γύρω από τα μάτια, δοκιμάστε να απλώσετε μια κρέμα με εκχύλισμα πράσινου καφέ ή δεντρολίβανο, που θα σας βοηθήσει να ξεπρηστείτε και να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος στις περιοχές αυτές.

Προσπαθήστε να πίνετε πράσινο τσάι αντί για πρωινό καφέ. Ο καφές δεν έχει οφέλη για την υγεία και δεν θα σας ενυδατώσει.

Μειώστε το πρήξιμο με μια κρύα κομπρέσα

Τα μάτια είναι συνήθως τα πρώτα σημάδια που ''προδίδουν'' μία δύσκολη νύχτα. Για την καταπολέμηση του πρηξίματος στα μάτια αλλά και στο δέρμα, εφαρμόστε μία κρύα κομπρέσα. Αν έχετε χρόνο το πρωί, εφαρμόστε στα μάτια σας δροσερές φέτες αγγουριού ή υγρά φακελάκια τσαγιού που θα έχουν τοποθετηθεί από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.



Σχετικά Άρθρα