ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οδηγός σωστής εφαρμογής των αντηλιακών προϊόντων

23 Ιουνίου 2023, 16:00

images

Όταν ξεκινάμε να εκτιθέμεθα στον ήλιο μέσω της ηλιοθεραπείας και ακόμα δεν έχουμε μαυρίσει εκκρίνοντας την προστατευτική μελανίνη, το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, ο οποίος μπορεί σταδιακά να μειώνεται καθώς το δέρμα γίνεται πιο σκούρο. Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για καρκίνο του δέρματος αν υπάρχει απότομη έκθεση στον ήλιο αλλά και κίνδυνος ηλιακού εγκαύματος και ως εκ τούτου πρέπει η έκθεσή μας να ξεκινάει με λίγα λεπτά και σταδιακά να αυξάνεται.

Εξάλλου, το αντηλιακό δεν είναι σωστό να απλώνεται στο σώμα μας αφού φτάσουμε στην παραλία και κάνουμε την πρώτη μας βουτιά.  Η σωστή χρήση του αντηλιακού είναι να το βάζουμε 30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο. 

Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε επάλειψη πριν φύγουμε από το ξενοδοχείο, το σπίτι μας και αφού μπούμε και βγούμε από την θάλασσα πρέπει να επαναλάβουμε με ομοιόμορφο πέρασμα σε κάθε περιοχή του σώματος.

Τέλος, όποιο αντηλιακό και αν χρησιμοποιούμε, θα πρέπει να το έχουμε ανοίξει φέτος και να μην αποτελεί το υπόλειμμα των περσινών διακοπών. Πρέπει επίσης να επαναλαμβάνουμε την επάλειψή του κάθε 2 ώρες εφόσον παραμένουμε πολλές ώρες στην παραλία. 

Αν ωστόσο κολυμπήσουμε ή ιδρώσουμε πολύ, χρειάζεται άμεση εφαρμογή του αντηλιακού ανεξαρτήτως πόση ώρα πέρασε από την προηγούμενη εφαρμογή.


Σχετικά Άρθρα