ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κηρύττουμε "πόλεμο κατά της κυτταρίτιδας

07 Απριλίου 2020, 17:05

images

Την αποκαλούν και "όψη φλοιού πορτοκαλιού", αλλά έχει να κάνει με το γυναικείο σώμα που "βομβαρδίζεται" από ορμονικές αλλαγές στις διάφορες φάσεις της ζωής μιας γυναίκας και δύσκολα παραμένει αλώβητο. Ο λόγος για την κυτταρίτιδα!

Εμφανίζεται συνήθως στους μηρούς, τους γλουτούς και τα μπράτσα. Αφορά κορίτσια στην εφηβεία, κυρίες στην εμμηνόπαυση, αδύνατες, παχουλές, ακόμα και γυμνασμένες γυναίκες. 

Οι αιτίες που την προκαλούν είναι πολλές αλλά γνωρίζουμε ότι είναι μια διαταραχή της μικρο-κυκλοφορίας τόσο του αίματος όσο και της λέμφου που συνοδεύεται από συσσώρευση λιπώδους ιστού. Ο λιπώδης ιστός περιβάλλεται από πυκνό συνδετικό ιστό που παρεμποδίζει τις μεταβολικές ανταλλαγές και εγκλωβίζει τα λιποκύτταρα κάνοντάς τα "ανθεκτικά", ακόμα και στην αυστηρή δίαιτα.

Ταυτόχρονα, παράγοντες ορμονικοί, διατροφικοί, καθιστικής ζωής έρχονται να αλληλεπιδράσουν και να δημιουργήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα! 

Endermologie (LPG), μεσοθεραπείες, ραδιοσυχνότητες είναι τα "όπλα" τελευταίας τεχνολογίας που θα βρούμε στα ιατρεία δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών. Ενώ στα κέντρα αισθητικής θα μας κάνουν λεμφικό μασάζ, θα χρησιμοποιήσουν προϊόντα που δημιουργούν θέρμανση ή ψύξη, θα μας κάνουν λιπόλυση με άλλα, λιγότερο σύγχρονα και αποτελεσματικά μηχανήματα. Και βέβαια στο γυμναστήριο, θα μας πουν να πίνουμε πολύ νερό, να κάνουμε σωστή διατροφή και να "λιώσουμε" στο διάδρομο. 

Όλα ανεξαιρέτως τα παραπάνω θα βοηθήσουν σε ένα βαθμό, που δεν είναι ίδιος από γυναίκα σε γυναίκα. Κάποιες θα μείνουν μάλιστα πολύ ευχαριστημένες καθώς το πρόβλημα θα παρουσιάσει πραγματικά αισθητική βελτίωση. Το πιθανότερο όμως είναι να επιστρέψει του χρόνου...

Για αυτό το λόγο και η φροντίδα του σώματος για να μην έχει μια γυναίκα κυτταρίτιδα πρέπει να γίνεται συνεχώς και με διάφορες μεθόδους.

Καλή διατροφή, τακτική άσκηση, μασάζ, ειδικά προϊόντα αλλά και μια σειρά θεραπειών κάθε άνοιξη στον ειδικό γιατρό, θα βοηθήσει προς την επίτευξη του ποθητού αποτελέσματος. Τώρα που παραμένουμε στο σπίτι και ο νους μας είναι στο ...ψυγείο, ας θυμηθούμε και το πρόβλημα της κυτταρίτιδας κι ας φροντίσουμε τον εαυτό μας πριν φτάσουμε στο απροχώρητο.

Σχετικά Άρθρα