ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Καλλυντικά και προϊόντα ατομικής υγιεινής σε σκόνη: H νέα τάση

26 Ιανουαρίου 2022, 16:00

images

Ακολουθώντας το δρόμο των συμπαγών καλλυντικών, τα προϊόντα άνυδρης πούδρας κερδίζουν έδαφος στην αγορά ομορφιάς. Νέες μάρκες συνεργάζονται στενά με παρασκευαστές που προσαρμόζουν το βιομηχανικό τους εργαλείο σε αυτή τη νέα ζήτηση, όπως μεταδίδει το Premium beauty news.

Η ιδέα για ένα μπάνιο «μηδενικών απορριμμάτων» απαλλαγμένο από υγρά προϊόντα υγιεινής με ογκώδεις συσκευασίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα .

Έχουν προκύψει διάφορες λύσεις: Σκόνες για ενυδάτωση σε μπουκάλι προκειμένου να ανασυσταθεί ένα υγρό προϊόν και να διατηρηθεί, ή σκόνες που θα χρησιμοποιηθούν απευθείας με νερό, σαμπουάν και προϊόντα καθαρισμού ή μάσκες περιποίησης προσώπου σε κάψουλες φυτικής προέλευσης.

Όλες αυτές οι λύσεις συνδυάζονται με μια νέα, απλή χειρονομία που απευθύνεται στους καταναλωτές που θέλουν να μειώσουν τα υπολείμματα άνθρακα, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα και την αισθητικότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούν καθημερινά.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα τελευταία λανσαρίσματα φαίνεται να αναδεικνύουν μια προτίμηση για την εκδοχή των πουδρών. Η μορφή αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι αποφεύγει μια φάση σχηματισμού, σε σύγκριση με τις συμπαγείς μορφές, και ότι διαλύεται πιο εύκολα και γρήγορα στο νερό, όταν το προϊόν ανασυσταθεί. Επειδή, όμως, έχει σχεδιαστεί για να αραιώνεται ώστε να γίνεται ένα υγρό προϊόν υγιεινής που μπορεί να διατηρηθεί, χρειάζονται συντηρητικά», εξηγεί η Stéphanie Reymond, ιδρύτρια και διευθύντρια του Squarexpert , ενός πρακτορείου τεχνικών συμβούλων και μάρκετινγκ που ειδικεύεται στα καλλυντικά.

Τα τελευταία λανσαρίσματα περιλαμβάνουν τα ολοκαίνουργια αφρόλουτρα JU . Αρωματισμένα με άνθος βαμβακιού, άνθη πορτοκαλιάς, βανίλια ή αμύγδαλο, χρησιμοποιούνται στο μπάνιο με τη μορφή συσκευασιών σκόνης για αραίωση. Ένα ασφαλές γυάλινο μπουκάλι αντλίας παρέχεται με την πρώτη παραγγελία, μαζί με τρεις συσκευασίες σκόνης 25 γραμμαρίων με διάφορα αρώματα τα οποία, αφού αραιωθούν σε νερό βρύσης, χρησιμοποιούνται για την ανασύσταση ενός υγρού αφρόλουτρου που πρόκειται να διατηρηθεί. Η πολύ ρευστή σκόνη μπορεί εύκολα να αναμειχθεί για να σχηματίσει ένα προϊόν που ταιριάζει σε όλη την οικογένεια.

Οι δόσεις, συσκευασμένες σε χαρτί και εν μέρει σε ελαφριά ανακυκλώσιμη πλαστική μεμβράνη, αποστέλλονται σε απλό φάκελο και μπορούν να διατηρηθούν έως και τρία χρόνια.

Στο μέλλον, η εταιρεία έχει σχεδιάσει να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη σειρά υγιεινής για ενήλικες και παιδιά, συμπεριλαμβανομένης μίας οδοντόκρεμας, που έχει σχεδιαστεί με την ίδια ιδέα και παρουσιάζεται με τη μορφή συσκευασίας σκόνης 8 γραμμαρίων για ενυδάτωση σε προσαρμοσμένο μπουκάλι αντλίας, προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο.


Σχετικά Άρθρα