ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μείωση μαστού είναι αναγκαία επέμβαση για την ευζωία κάποιων γυναικών

17 Ιανουαρίου 2020, 09:05

images

Οι μεγάλοι μαστοί μπορεί να προκαλέσουν στη γυναίκα από δυσχέρεια στην αναπνοή και προβλήματα στην σπονδυλική στήλη μέχρι ερεθισμούς στις πτυχώσεις των μαστών λόγω της εφίδρωσης και βέβαια ψυχολογικά προβλήματα.

Στην επέμβαση αυτή υποβάλλονται γυναίκες που έχουν υπερβολικά μεγάλο στήθος για τον θώρακά τους, που τις περιορίζει στις καθημερινές ασχολίες τους (κάποιες δεν μπορούν να σκύψουν με ευκολία και έχουν πόνους στην πλάτη και τον αυχένα), και αυτές που παθαίνουν συχνά φλεγμονές κάτω από το στήθος λόγω της εφίδρωσης.

Η επέμβαση διαρκεί περί τις τρεις ώρες και γίνεται υπό ολική αναισθησία. Με τα σημερινά δεδομένα, η ασθενής δεν παραμένει στο νοσοκομείο παραπάνω από ένα 24ωρο και επανέρχεται στην εργασία της μετά από μία εβδομάδα ενώ φοράει ειδικό επίδεσμο επί περίπου ένα μήνα, 

Καθώς αφαιρείται αρκετό δέρμα από τον χειρουργό, η θηλή επαναδημιουργείται σε άλλο σημείο και το αποτέλεσμα -εφόσον πετύχει η επέμβαση - είναι συμμετρικό και θηλυκό.

Προβλήματα που σχετίζονται με χειρουργική μείωση μαστού περιλαμβάνουν χηλοειδή ή υπερβολικά μεγάλες ουλές, άνισο μέγεθος στήθους, μη φυσιολογική εμφάνιση του δέρματος κοντά στην θηλή, μειωμένη αίσθηση της θηλής, και βλάβη στη θηλή. Αλλά με την επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, η πιθανότητα των επιπλοκών αυτών είναι χαμηλή.

ΠΗΓΗ

European Association of Plastic Surgeons



Σχετικά Άρθρα