ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η καμπάνια Rethink Beautiful προσκαλεί να επαναπροσδιορίσουμε την έννοια της ομορφιάς

30 Ιουνίου 2023, 09:00

images

Η εταιρεία ευεξίας Lycored ενθαρρύνει όλο τον κόσμο να επαναπροσδιορίσει και να δημιουργήσει εκ νέου τον προσωπικό του ορισμό για το τι σημαίνει η λέξη «ομορφιά». Η καμπάνια αυτή βασίζεται στο κίνημα body positivity, με τίτλο "Rethink Beautiful". Σημειώνεται ότι το κίνημα, διεθνώς γνωστό ως body-pos movement, αφορά στην προσπάθεια, κυρίως εκ μέρους του ακτιβιστικού χώρου, να πεισθεί η κοινωνία να αποδεχθεί κάθε σωματότυπο, ανεξάρτητα από το χρώμα, τα κιλά και άλλα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Αυτό το διάστημα, η καμπάνια Rethink Beautiful κάνει το γύρο του διαδικτύου, χάρη σε ένα υπέροχο και ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο που έχει ήδη κοινοποιηθεί από χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο αυτό παρουσιάζει 9 γυναίκες και άντρες που θεωρούν ότι η ομορφιά βρίσκεται σε απροσδόκητους τομείς της ζωής τους και αναρωτιούνται ανοιχτά τι σημαίνει το να είναι κανείς όμορφος, καθώς νιώθουν όμορφοι σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε άλλες, και πώς να σκέφτονται την ομορφιά με διαφορετικό πρίσμα.

Στην εναρκτήρια σκηνή του συγκεκριμένου βίντεο, ένας από τους εθελοντές εξηγεί: «Νομίζω ότι η κοινωνία εκπέμπει ένα μήνυμα ότι η ομορφιά είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα και, όταν δεν είσαι τόσο σίγουρος, δεν είσαι όμορφος». Αντί, λοιπόν, να ακούν αυτές τις βλαβερές προκαταλήψεις και να τις πιστεύουν, έχουν μια αποστολή: Να επαναπροσδιορίσουν τον ορισμό της ομορφιάς. «Αισθάνομαι όμορφα όταν κάνω τους ανθρώπους να γελούν», λέει ένας από τους συμμετέχοντες στο βίντεο. «Αισθάνομαι όμορφα όταν οι άλλοι άνθρωποι με εκτιμούν γι' αυτό που είμαι», λέει ένας άλλος συμμετέχων. 

Το να βλέπει καθέναν από αυτούς να αμφισβητεί τις παραδοσιακές έννοιες της ομορφιάς, είναι κάτι παραπάνω από έμπνευση. «Όταν χαμογέλασαν το έκανα κι εγώ», γράφει ένας από τους σχολιαστές κάτω από το βίντεο. «Αυτό είναι όμορφο: Να δίνεις θετική ενέργεια, να ανυψώνεις τους άλλους και να παρηγορείς αυτούς που είναι λυπημένοι…» καταλήγει.



Σχετικά Άρθρα