ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η καμπάνια Rethink Beautiful μάς καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τι σημαίνει ομορφιά

22 Νοεμβρίου 2022, 16:00

images

Υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να αισθανόμαστε άνετα με το σώμα μας και να είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση;  Πώς έχει διαμορφώσει η κοινωνία μας τα πρότυπα ομορφιάς ή το τι θεωρούμε ωραίο; Πώς έχουμε μάθει να κρίνουμε το τι είναι ωραίο και τι άσχημο; Τελικά, τι σημαίνει ομορφιά;

Η εταιρεία ευεξίας Lycored μάς προσκαλεί όλους να επαναπροσδιορίσουμε και να αναδημιουργήσουμε τον προσωπικό μας ορισμό για το τι σημαίνει ομορφιά. H συγκεκριμένη καμπάνια - κίνημα αποδοχής του σώματός μας πήρε τον τίτλο "Rethink Beautiful''. Το Rethink Beautiful κάνει το γύρο του διαδικτύου πλέον, χάρη σε ένα υπέροχο και συγκινητικό βίντεο που έχει ήδη κοινοποιηθεί από χιλιάδες χρήστες. Το βίντεο παρουσιάζει εννέα γυναίκες και άντρες που βρίσκουν ομορφιά σε απροσδόκητους τομείς της ζωής τους και αναρωτιούνται ανοιχτά τι σημαίνει να είσαι όμορφος, γιατί νιώθουν όμορφοι σε ορισμένες περιπτώσεις και όχι σε άλλες, και πώς να βλέπουν την ομορφιά από διαφορετικό πρίσμα.

Στην έναρξη του συγκεκριμένου βίντεο, ένας από τους εθελοντές εξηγεί: «Νομίζω ότι η κοινωνία στέλνει ένα μήνυμα ότι η ομορφιά είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα και όταν δεν είσαι αυτό το συγκεκριμένο πράγμα, δεν είσαι όμορφος». Αντί, λοιπόν, να ακούν και να πιστεύουν σε αυτές τις βλαβερές προκαταλήψεις, έχουν μια αποστολή να επαναπροσδιορίσουν τον ορισμό της ομορφιάς. «Αισθάνομαι όμορφα όταν κάνω τους ανθρώπους να γελούν», λέει ένας από τους συμμετέχοντες στο βίντεο.

"Αισθάνομαι όμορφα όταν οι άλλοι άνθρωποι με εκτιμούν γι' αυτό που είμαι", λέει ένας άλλος. Να βλέπεις καθένα από αυτά να αμφισβητεί τις παραδοσιακές έννοιες της ομορφιάς είναι κάτι παραπάνω από έμπνευση. 

«Όταν χαμογέλασαν το έκανα κι εγώ», γράφει ένας από τους σχολιαστές κάτω από το βίντεο. "ΑΥΤΟ είναι η ομορφιά: Το να δίνεις θετική ενέργεια, να ανυψώνεις τους άλλους και να παρηγορείς αυτούς που είναι λυπημένοι... Αυτό είναι".



Σχετικά Άρθρα