ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Φροντίδα επιδερμίδας πριν και μετά τη γυμναστική

25 Ιουλίου 2021, 06:00

images

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται μια καλή φροντίδα πριν και μετά το γυμναστήριο. Πολλές φορές αμελούμε να φροντίσουμε την επιδερμίδα μας μετά το γυμναστήριο, αφού νιώθουμε κουρασμένες. Ακόμη, πριν κάνουμε γυμναστική θεωρούμε ότι αφού θα ιδρώσουμε δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι στο δέρμα μας.

Για να πετύχουμε υγιές και λαμπερό δέρμα πρέπει να ακολουθούμε τις πιο κάτω συμβουλές σύμφωνα με αισθητικούς πριν και μετά την σωματική άσκηση.

Πριν το γυμναστήριο:

1. Καλύτερα να  αποφύγουμε το μακιγιάζ

Το μακιγιάζ δεν θα βοηθήσει τους πόρους της επιδερμίδας να αναπνέουν, αντίθετα με τον ιδρώτα μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Προτιμήστε λοιπόν να μην επιβαρύνετε το δέρμα σας με περιττά προϊόντα. Εάν όμως αισθάνεστε άνετα με κάποιου είδους κάλυψη, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε  αντηλιακή κρέμα με χρώμα.

2. Ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με λοσιόν

Στα διαλείμματα από τη γυμναστική σας, μπορείτε να ταμπονάρετε το πρόσωπό σας με pads που περιέχουν τονωτική λοσιόν ώστε να απομακρύνετε τα υπολείμματα-μικρόβια που μπορεί να έχετε στο δέρμα σας.

3. Προσοχή με την πετσέτα

Επιλέξτε μια πετσέτα που θα χρησιμοποιείτε μόνο εσείς και κάθε φορά να θυμάστε να χρησιμοποιείτε μια καθαρή. Τα περισσότερα μικρόβια βρίσκονται στα όργανα. Αν θα χρησιμοποιήσετε την πετσέτα για το πρόσωπό σας, προσέξτε που θα την ακουμπήσετε.

4.  Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της γυμναστικής

Μετά το γυμναστήριο:

1. Σωστός καθαρισμός

Αρχίστε με ένα καλό καθαρισμό που θα απομακρύνει τον ιδρώτα και τη σκόνη.  Ο καθαρισμός είναι το Α και το Ω στην περιποίηση του δέρματός μας, πόσο μάλλον μετά τη γυμναστική.

2. Αποφύγετε την απολέπιση 

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μικροτραυματισμούς μετά τη γυμναστική. Οπότε χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό αντί για scrub.

3. Χρησιμοποιείστε έναν ορό 

Πολλές φορές εμφανίζεται στο δέρμα μας  ερυθρότητα μετά την άθληση. Ένας ενυδατικός ορός θα βοηθήσει ώστε να απομακρυνθούν πιο γρήγορα οι ερεθισμοί ή η απλή κοκκινίλα.

4. Περιποίηση σώματος

Από το γυμναστήριο μπορεί εύκολα να αποκτήσουμε μύκητες και μυκητιασική ακμή. Χρησιμοποιήστε καθαριστικό με ήπιο ph ώστε να προστατεύσετε το δέρμα σας.

Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό κατά τη διάρκεια της άσκησης για να ενυδατώνεστε.

Σχετικά Άρθρα