ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Είναι το πιο ακριβό καλλυντικό και πιο αποτελεσματικό;

08 Φεβρουαρίου 2024, 16:00

images

Ένα προϊόν περιποίησης δεν χρειάζεται να είναι ακριβό για να είναι αποτελεσματικό. Αυτό που έχει σημασία είναι τα συστατικά του. Πολλά οικονομικά προσιτά προϊόντα περιέχουν τα ίδια ή περισσότερα ενεργά συστατικά με τα ακριβότερα αντίστοιχα προϊόντα και υπάρχουν πολύ λίγα συστατικά που μπορούν πραγματικά να κάνουν τη διαφορά. Μερικά είναι ακριβά, όπως η ρετινόλη, ή bakuchiol, και μερικά είναι λιγότερο ακριβά όπως το υαλουρονικό οξύ, ενώ τα πεπτίδια είναι εξίσου αποτελεσματικά.

Λάβετε υπόψη ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ακριβό είναι ένα συστατικό, δεν υπάρχει κανένας λόγος για οποιαδήποτε εταιρεία να «πέφτει στην παγίδα» του μύθου ότι το ακριβότερο είναι το καλύτερο, μόνο για χάρη του οικονομικού κέρδους. Η βιομηχανία ομορφιάς είναι τόσο πλούσια και μας προσφέρει τόσο μεγάλη ποικιλία, που μας δίνεται η ευκαιρία να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, ακόμη και με ένα χαμηλό budget. "Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις μεγαλύτερες γυναίκες με σταθερό εισόδημα που μπορεί να αισθάνονται ότι η βιομηχανία ομορφιάς τις έχει παραμελήσει", αναφέρει η Brook Dougherty, ιδρύτρια JustUs Skincare.

Πώς επιλέγουμε, λοιπόν, μια μάρκα προϊόντος περιποίησης δέρματος;

Ερευνούμε, τόσο τα συστατικά των προϊόντων, όσο και τη γενικότερη φιλοσοφία της εταιρείας. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τα συστατικά των καλλυντικών που σκοπεύουμε να εφαρμόσετε στην επιδερμίδα μας, είναι γνωστά και ασφαλή. Τα συστατικά αναγράφονται στις ετικέτες κατά σειρά ποσότητας. Συστατικά όπως η ρετινόλη χρησιμοποιούνται σε μικρές ποσότητες, σε αντίθεση με τη βιταμίνη C. Το υαλουρονικό οξύ πρέπει να είναι άφθονο, ενώ τα πεπτίδια μπορεί να βρίσκονται πιο κάτω στη λίστα.

Την επόμενη φορά που πρόκειται να αγοράσουμε παρορμητικά καλλυντικά, οφείλουμε να κάνουμε την έρευνά μας. Μια στρατηγική μάρκετινγκ, δεν θα πρέπει να είναι αρκετή για να οδηγηθούμε το συμπέρασμα ότι το πιο ακριβό προϊόν είναι και το πιο αποτελεσματικό.

Σχετικά Άρθρα