ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βασικές συμβουλές για την χρήση αντηλιακού

08 Αυγούστου 2021, 07:00

images

Η καθημερινή χρήση του αντηλιακού κρίνεται απαραίτητη πόσο μάλλον όταν υπάρχουν αυτές οι τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Όσο και αν επιθυμούμε ηλιοκαμένη επιδερμίδα, όσο και αν το θεωρούμε βαρετό να βάζουμε αντηλιακό, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κινδύνους που επιφέρει η υπεριώδης ακτινοβολία με τις πιο ήπιες να είναι οι πανάδες και οι δυσχρωμίες στην επιδερμίδα μας.

Αν δεν μπορούν να αποφευχθούν οι πολλές ώρες στον ήλιο το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε για να προστατευτούμε είναι η χρήση του αντηλιακού.

Πιο κάτω ακολουθούν κάποιες συμβουλές για την χρήση του αντηλιακού που πρέπει να έχουμε υπόψη σύμφωνα με την επαγγελματία ομορφιάς Αννίτα Κλείτου.

  • Aνανεώνουμε το αντηλιακό μας κάθε δύο-τρεις ώρες και το τοποθετούμε τουλάχιστον 30 λεπτά πριν εκτεθούμε στον ήλιο ώστε να ενεργοποιηθεί.
  • Tα αντηλιακά πρέπει να φυλάγονται σε δροσερό μέρος και να μη χρησιμοποιούνται μετά την ημερομηνία λήξης. Διαφορετικά χάνουν τις ιδιότητές τους και την προστασία που μας παρέχουν. Όταν είσαστε στην παραλία τοποθετήστε το με κάτι δροσερό μέσα στην τσάντα σας κάτω απ’ την ομπρέλα.
  • Τοποθετούμε αντηλιακό στον λαιμό και το ντεκολτέ. Η επιδερμίδα μας σε αυτά τα σημεία είναι εξίσου ευαίσθητη με το πρόσωπο, και δεν ξεχνάμε και το σώμα μας αν αυτό εκτίθεται  στον ήλιο.
  • Αποφεύγουμε τον ήλιο κατά τις ώρες όπου η ηλιοφάνεια είναι πιο έντονη, κατά τις ώρες  δηλαδή 12:00 – 16:00 πάντοτε ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.  Aν είμαστε επιρρεπείς σε πανάδες και ευαίσθητοι στον ήλιο προστατευόμαστε όσο περισσότερο μπορούμε και χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα.

Δείκτης προστασίας

Η επιλογή του δείκτη προστασίας εξαρτάται τόσο από τις ανάγκες τις επιδερμίδας μας όσο και από της τις καθημερινές μας συνήθειες.

SPF 20 έως 30: Aν μένουμε εκτεθειμένοι στον ήλιο κάποια λεπτά ή μερικές ώρες.

SPF 30: Αν έχουμε πιο  μελαχρινή/σταρένια επιδερμίδα και κινούμαστε στην πόλη για περίπου μία ώρα.

SPF 50:Αν παραμένουμε περισσότερο στον ήλιο ή αν έχουμε μέτρια ανοιχτή επιδερμίδα, ευαίσθητο δέρμα. 50 δείκτη προστασίας πρέπει να χρησιμοποιούν και τα παιδιά.Ανανέωση: κάθε 2-3 ώρες.

«Το αντηλιακό πλέον δεν είναι είδος πολυτέλειας, είναι αναγκαίο ιδιαίτερα με τέτοιες θερμοκρασίες που έχουμε στην Κύπρο. Τα αντηλιακά πρέπει να χρησιμοποιούνται ολόκληρο το χρόνο, καταλήγει η ειδικός».

Σχετικά Άρθρα