ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ανδρική ομορφιά: Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι

06 Απριλίου 2023, 10:00

images

Οι άνδρες δεν κάνουν συνήθως πολλά για τη διατήρηση της φρεσκάδας του προσώπου τους. Ξυρίζονται, βάζουν after shave και φεύγουν! Πλην όμως, καθώς περνούν τα χρόνια, αυτό έχει κάποιες συνέπειες...

Ίσως όταν ο άνδρας είναι νέος, να μην νοιάζεται για τις ρυτίδες που θα αποκτήσει μετά τα 35-40. Αλλά όταν φτάσει σε αυτή την ηλικία και νιώθει ακόμα πολύ νέος, τον ενοχλούν οι έντονες ρυτίδες, η θαμπάδα στην επιδερμίδα του προσώπου, οι κλειστοί πόροι και η ξηρότητα.

Για να αποφύγει τα προβλήματα αυτά χρειάζεται να κάνει δύο βασικές κινήσεις:

1- Να καθαρίζει την επιδερμίδα του όχι με "σκληρά" σαπούνια αλλά με ειδικά προϊόντα που έχουν ενυδατικούς παράγοντες και να κάνει δύο φορές το χρόνο ένα βαθύ καθαρισμό των πόρων.

2- Να βάζει κάθε πρωί μετά το ξύρισμα και το after shave και μία κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας από τον ήλιο. Αρκούν 1-2 λεπτά για την κίνηση αυτή και οι κρέμες ημέρας δεν προκαλούν γυαλάδα ή κάτι άλλο που γίνεται αντιληπτό από άλλους (αν αυτό τους προβληματίζει).

Χειμώνα και καλοκαίρι, μία ελαφριά κρέμα χωρίς λιπαρότητα (υπάρχουν πια πολλές με ένδειξη "για άνδρες") και οπωσδήποτε με δείκτη προστασίας άνω του 15 SPF, θα βοηθήσει την επιδερμίδα τους να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες και την ακτινοβολία του ήλιου που προκαλούν τη γήρανση.

Ακόμα κι αν κάνουν τα παραπάνω, θα μεγαλώσουν φυσιολογικά και θα αποκτήσουν ρυτίδες τη στιγμή που επιλέγει η φύση. Αλλά δεν θα έχουν βαθιά σημάδια έκφρασης, ξηρότητα που δημιουργεί φαγούρα και κακή όψη δέρματος στο πρόσωπο. 


Σχετικά Άρθρα