ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αβοκάντο : Ένα πολύτιμο τρόφιμο που είναι και καλλυντικό

09 Μαρτίου 2020, 16:00

images

Το αβοκάντο είναι ένα πολύτιμο τρόφιμο και συστατικό σε πολλές δίαιτες, Εκτός από αυτό είναι όμως και ένα εξαιρετικό καλλυντικό.

Το λάδι αβοκάντο είναι ένα φυσικό προϊόν που  προέρχεται από τον συμπιεσμένο πολτό του αβοκάντο. Συνήθως χρησιμοποιείται στην παρακευή τροφίμων, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά όπως το ελαιόλαδο και  έχει μια ήπια, λεπτή και βουτυρώδη γεύση.

Το λάδι αβοκάντο γνωρίζει αυξανόμενη ζήτηση από εταιρείες καλλυντικών λόγω της ευνοϊκής επίδρασης στο δέρμα.

Ποια είναι αυτά τα οφέλη;

Είναι περισσότερο γνωστά τα διατροφικά οφέλη. «Είναι μια φανταστική πηγή τροφής γεμάτη από υγιεινά μονοακόρεστα λιπαρά, υψηλής ενέργειας καθώς και ιχνοστοιχεία»», λέει η διατροφολόγος Gabriela Peacock.  Αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνες Α, Β, C και D, αντιοξειδωτική βιταμίνη Ε, μέταλλα όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο χαλκός και το κάλιο, καθώς και τα ωμέγα-3 και β-καροτένιο.

Ποια είναι τα οφέλη του ελαίου αβοκάντο για το δέρμα;

Ο ισχυρός συνδυασμός βιταμινών και αντιοξειδωτικών είναι εξαιρετικά χρήσιμος  για το ταλαιπωρημένο δέρμα. Τα λιπαρά οξέα, για παράδειγμα, είναι το κλειδί για την αναγέννηση και την αναδόμηση . Η υψηλή δόση φυτοστερολών στο λάδι βοηθά στην αποφυγή απώλειας υγρασίας και διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο. Παράλληλα τα αντιοξειδωτικά θα εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες που προσβάλλουν τα κύτταρα του δέρματος.

Υποφέρετε από ψωρίαση ή έκζεμα;  Σε μορφή  κρέμας, το έλαιο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει δραματικά τα συμπτώματα.

Η Gabriela Peacock συνεχίζει ότι τα οφέλη είναι αναμφισβήτητα: «Η χρήση τοπικά μπορεί να επιτρέψει στα έλαια να μαλακώσουν και να ενυδατώσουν το δέρμα από το εξωτερικό, κάνοντάς το να φαίνεται πιο γερό και φωτεινό. Και είναι απολύτως φυσικό: δεν υπάρχουν χημικά, πρόσθετα ή αρώματα ».

Σχετικά Άρθρα