ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις στάσεις γιόγκα για δύναμη και αντοχή

13 Φεβρουαρίου 2023, 10:00

images

Η γιόγκα είναι γεμάτη πλεονεκτήματα για την υγεία, ενώ αυξάνει την αντοχή σε σωματικό, φυσιολογικό και διανοητικό επίπεδο, όπου αυτά τα πλεονεκτήματα κυμαίνονται από τη διατήρηση μιας υγιούς στάσης και τη βελτίωση του μεταβολισμού, έως τη μείωση της κόπωσης, τον καρδιακό ρυθμό ηρεμίας και τα επίπεδα στρες.

Νιώθετε συχνά ότι σας κόβεται η αναπνοή ενώ γυμνάζεστε, εκτελείτε καθημερινά καθήκοντα ή συμμετέχετε σε οποιαδήποτε αερόβια ή αναερόβια δραστηριότητα; Σε μια συνέντευξη στο Hindustan Times Lifestyle, ο Himalayan Siddhaa Akshar, Ιδρυτής των Ιδρυμάτων Akshar Yoga, Himalaya Yoga Ashrama και World Yoga Organisation, πρότεινε 3 στάσεις γιόγκα που αυξάνουν την αντοχή σας, σας βοηθούν να επιμείνετε περισσότερο κατά τη διάρκεια της άσκησης και πολλά άλλα:

1.Naukasana – Boat Pose


Ανοίξτε τα πόδια σας ευθεία μπροστά σας καθώς κάθεστε στο έδαφος. Γείρετε ελαφρώς προς τα πίσω ενώ κρατάτε τα γόνατά σας λυγισμένα και τα χέρια σας δίπλα στους γοφούς σας. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και σηκώστε και τα 2 πόδια, απλώνοντας τα χέρια σας μπροστά και τεντώστε την πλάτη σας. Μετά από 5 έως 10 δευτερόλεπτα, χαλαρώστε.

2.Balasana – Παιδική πόζα


Κρατήστε τα γόνατά σας, είτε κοντά μεταξύ τους, είτε σε απόσταση μεταξύ τους ενώ κάθεστε στα γόνατα. Εκπνεύστε αργά και, ενώ κρατάτε τα χέρια σας δίπλα στο σώμα σας με τις παλάμες στραμμένες προς τα επάνω, σκύψτε προς τα εμπρός μέχρι το μέτωπό σας να ακουμπήσει στο πάτωμα.

Βρείτε μια άνετη θέση για το μέτωπο και χαλαρώστε. Το ενεργειακό σημείο ανάμεσα στα φρύδια στο μέτωπο, ενθαρρύνει μια αντίδραση «ξεκούρασης και πέψης» ενεργοποιώντας το πνευμονογαστρικό νεύρο. Μείνετε σε αυτή τη θέση για όση ώρα θέλετε. Με μια αργή εισπνοή και με ένα σταδιακό ''ξεδίπλωμα'' σπονδυλικής στήλης, επιστρέψτε αργά στην καθιστή θέση στα γόνατα.

3.Ustrasana – Camel Pose



Κρατήστε τα γόνατα και τα πόδια σας ενωμένα καθώς γονατίζατε στο χαλάκι της γιόγκα. Το σπρώξιμο προς τα εμπρός με τους γοφούς σας, θα σας κάνει να γέρνετε προς τα πίσω. Χωρίς καταπόνηση, λυγίστε το κεφάλι και τη σπονδυλική σας στήλη όσο πιο πίσω μπορείτε. Τοποθετήστε τα χέρια σας στα πόδια σας, ξετυλίξτε το σώμα σας, ειδικά τους μύες της πλάτης σας και διατηρήστε τη θέση για λίγα δευτερόλεπτα πριν αφήσετε να φύγουν.



Σχετικά Άρθρα