ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τέσσερις τρόποι για να μην κρυώνετε

12 Ιανουαρίου 2022, 10:00

images

Καθώς ο χειμώνας έχει μπει πλέον για τα καλά, το να παραμείνετε στα ζεστά συχνά αποτελεί πρόκληση. Παρακάτω, παρουσιάζονται 4 τρόποι που θα σας εξασφαλίσουν τη ζεστασιά που επιζητάτε χωρίς να κάθεστε συνεχώς σε ένα χώρο με αναμμένο το καλοριφέρ και χωρίς να χρειάζεται να επενδύσετε χρήματα σε πανάκριβα συστήματα μόνωσης, θέρμανσης και ρουχισμού!

Κινηθείτε

"Οι σωματικές δραστηριότητες όπως η άσκηση σε εσωτερικούς χώρους ή ο χορός μπορούν να σας βοηθήσουν να ζεσταθείτε, αλλά μην φτάσετε στο σημείο να ιδρώνετε", συμβουλεύει ο John Eric Smith, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα Κινησιολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μισισιπή. «Ιδρώνουμε για να χάσουμε τη θερμότητα και η εφίδρωση θα αυξήσει τη θερμοκρασία μας» εξηγεί.

Ελέγξτε τα παράθυρα και τις πόρτες σας

Ακόμα κι αν τα παράθυρα και οι πόρτες σας είναι εντελώς κλειστά και κλειδωμένα, τα ρεύματα μπορούν να εισχωρήσουν μέσα από μικρές ρωγμές. "Η τοποθέτηση πλαστικών κουρτινών ντους πάνω από τα παράθυρα μπορεί να κρατήσει τον ήλιο μέσα αλλά το κρύο ρεύμα έξω", προτείνει ο ο Δρ Georges Benjamin, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Δημόσιας Υγείας.

Ντυθείτε σε στρώσεις

"Εστιάστε στο να διατηρήσετε τον κορμό ζεστό. Συχνά ένα επιπλέον πουκάμισο ή γιλέκο μπορεί να ζεστάνει τα χέρια και τα πόδια σας περισσότερο από ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες ή γάντια. Καλσόν μπορούν επίσης να φορεθούν κάτω από τα ρούχα. "Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι το ντύσιμο σε στρώσεις δεν κάνει τα ρούχα σας σφιχτά, καθώς αυτό θα μπορούσε να μειώσει τη ροή του αίματος και επομένως την ικανότητα του σώματός σας να μεταφέρει ζεστό αίμα σε αυτές τις περιοχές», συστήσει ο Δρ Smith.

Απολαύστε ζεστά ροφήματα και φαγητά και χρησιμοποιήστε το φούρνο και τη σόμπα για να τα ζεστάνετε ή να τα μαγειρέψετε

"Δεδομένου ότι τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος και πρωτεΐνες μεταβολίζονται πιο αργά από το σώμα, αυτά θα μπορούσαν να σάς κάνουν να νιώσετε πιο ζεστά", εξηγεί ο Δρ Smith. «Σκεφτείτε τις χορταστικές σούπες με φασόλια και κρέας... Το αργό μαγείρεμα των γευμάτων μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία θερμότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κατανάλωση ζεστών ροφημάτων βοηθά σίγουρα να μειώσει την ψυχρότητα του αίματος», συμπληρώνει ο Δρ Benjamin. Το να αφήνετε τον φούρνο ή τη σόμπα αναμμένα είναι "κακή ιδέα γιατί καίει καύσιμο"», συμπληρώνει «αλλά το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι αποκοιμιούνται και αφήνουν τη σόμπα αναμμένη". 

Μερικές φορές τα πράγματα που ακουμπούν στη σόμπα μπορεί να πιάσουν φωτιά. "Έτσι, όπως κάθε άλλο συσκευή, θα πρέπει να τη χρησιμοποιήσετε για τον σκοπό για τον οποίο σχεδιάστηκε» συστήνει ο καθηγητής. Εάν δεν έχετε παιδιά ή κατοικίδια –για να προκύπτει θέμα ασφαλείας-, όταν τελειώσετε το μαγείρεμα και σβήσετε το φούρνο, καλό θα είναι να αφήσετε την πόρτα του φούρνου ανοιχτή για να διαφύγει η υπολειπόμενη θερμότητα στο χώρο.



Σχετικά Άρθρα