ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πως θα "κάψουμε" τις θερμίδες από τα γλυκά περπατώντας

27 Δεκεμβρίου 2019, 09:05

images

Τα γλυκά που καταναλώνουμε αυτές τις ημέρες μας αφήνουν με παραπάνω κιλά και τύψεις... Υπάρχει όμως τρόπος να διορθώσουμε το κακό και να χάσουμε τα κιλά. Και ο τρόπος αυτός είναι το καθημερινό περπάτημα!

Το χαλαρό περπάτημα στις βιτρίνες και το ολιγόλεπτο περπάτημα βέβαια, δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Αρκεί να γνωρίζουμε ότι ένα μελομακάρονο μας δίνει 150 θερμίδες τις οποίες για να χάσουμε πρέπει να περπατήσουμε γοργά και με ρυθμό περί τα 50 λεπτά. Ομοίως, ένας κουραμπιές μας δίνει περίπου 200 θερμίδες τις οποίες για να χάσουμε χρειάζεται 1 ώρα περπάτημα με γοργό ρυθμό.

Και βέβαια κάπως έτσι έχει η κατάσταση για όλα τα γλυκά...

Μία δίπλα που μας δίνει περί τις 200 θερμίδες ανά τεμάχιο, πρέπει να μας οδηγεί σε 50 λεπτά περπάτημα και ένα μέτριο κομμάτι βασιλόπιτα που μας δίνει γύρω στις 300 θερμίδες πρέπει να μας κρατάει στο δρόμο περί της 1,5 ώρα για ένα γρήγορο, δυναμικό περπάτημα!

Τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά για τα αλμυρά εδέσματα...

Η ψητή γαλοπούλα ψητή αποδίδει 180 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και για να χάσουμε τις θερμίδες αυτές χρειαζόμαστε περί τα 45 λεπτά περπάτημα. 

Και κάπως έτσι πάει η κατάσταση για οτιδήποτε υπάρχει στο γιορτινό τραπέζι, στα καλέσματα και στις διασκεδάσεις... 

Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση!

Ειδικά τις ημέρες αυτές, πρωί και απόγευμα πρέπει να βγαίνουμε πρωί και απόγευμα από το σπίτι για μια μακριά βόλτα. Και αν αυτή γίνεται μέσα στο κρύο, ακόμα καλύτερα για την απώλεια των θερμίδων αφού με τις χαμηλές θερμοκρασίες χάνουμε περισσότερες θερμίδες.

Σχετικά Άρθρα