ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Παιδιά με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα έκαναν το εμβόλιο της Pfizer στο Ισραήλ

11 Μαρτίου 2021, 10:00

images

Σε 600 παιδιά στο Ισραήλ έγινε το εμβόλιο των Pfizer/BionTech με πολύ καλά αποτελέσματα καθώς δεν παρουσιάστηκαν σοβαρές παρενέργειες γεγονός που δίνει ελπίδες στους επιστήμονες για την ασφάλειά του ακόμη και σε ανήλικους. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα Guardian Ισραηλινός αξιωματούχος.

Τα παιδιά στα οποία δοκιμάστηκε το εν λόγω εμβόλιο, μερικά από τα οποία πάσχουν από κυστική ίνωση που είναι εξαιρετικά σοβαρή νόσος η οποία επηρεάζει τους πνεύμονες, δεν συμμετείχαν σε κλινική δοκιμή, όπως διευκρινίζεται αλλά έκαναν κανονικά το εμβόλιο.

«Εκατοντάδες παιδιά, ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών που έλαβαν το εμβόλιο των Pfizer / BioNtech στο Ισραήλ δεν παρουσίασαν σοβαρές παρενέργειες», υποστηρίζει υψηλόβαθμος Ισραηλινός αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει συστήσει τον εμβολιασμό ορισμένων εφήβων οι οποίοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα που τους καθιστούν πιο ευαίσθητους στον κορωνοϊό.

«Έχουμε εμβολιάσει μέχρι στιγμής περίπου 600 παιδιά», δήλωσε ο Μποάζ Λεβ, επικεφαλής της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια. «Δεν είδαμε σημαντικές παρενέργειες. Αυτό είναι ενθαρρυντικό.», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η Pfizer έχει ξεκινήσει κλινική μελέτη σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών και αναμένει να ξεκινήσει μια άλλη, με τη συμμετοχή παιδιών ηλικίας από 5 έως 11 ετών, για να υπάρξουν στοιχεία για την ασφάλεια του εμβολίου που παράγει.

Σχετικά Άρθρα