ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οδηγός για αρχάριους στην προπόνηση ενδυνάμωσης

27 Νοεμβρίου 2023, 10:00

images

Ένας από τους βασικούς στόχους όσων αθλούνται ή ξεκινούν να αθλούνται, είναι η ενδυνάμωση των μυών. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν είναι ίδια για όλους και θέλει χρόνο. Μόνο όταν δεσμευτείτε σε ένα σοβαρό πρόγραμμα προπόνησης δύναμης, θα δείτε πώς ανταποκρίνεται το σώμα σας και θα καταφέρετε να ανεβάσετε το επίπεδο της προπόνησής σας.

Το πρόγραμμα των 12 εβδομάδων χωρίζεται σε 3 στάδια 4 εβδομάδων, καθένα από τα οποία βασίζεται σε αυτό που προηγήθηκε. Σε κάθε στάδιο θα εναλλάσσετε 2 προπονήσεις, τις οποίες ο Lou Schuler αναφέρει ως Προπόνηση 1 και την Προπόνηση 2. Και στους 2 τύπους προπόνησης θα δουλεύετε όλους τους κύριους μύες σας κάθε φορά που κάνετε κάποια άρση βαρών.

Στην ιδανική περίπτωση, θα κάνετε άσκηση με βάρη 3 φορές την εβδομάδα, με τουλάχιστον 48 ώρες μεταξύ των προπονήσεων. Αυτό δίνει στο σώμα σας χρόνο να ανακάμψει. Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε τις ημέρες που δεν έχετε προπόνηση και το πρόγραμμα θα λειτουργήσει καλύτερα εάν παραμείνετε ενεργοί. Απλώς πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι υπόλοιπες ασχολίες σας δεν σας κουράζουν τόσο πολύ, ώστε να εμποδίζουν την αποθεραπεία σας από τις προπονήσεις ενδυνάμωσης.

Στο παρακάτω link κατεβάζετε τον οδηγό:

https://hmg-prod.s3.amazonaws.com/files/beginners-guide-strength-training-1676386880.pdf

Σχετικά Άρθρα