ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ο προπονητής της Victoria Beckham αποκαλύπτει τη ρουτίνα άσκησης που ακολουθεί

08 Νοεμβρίου 2023, 10:00

images

Πρόσφατα, ένα ντοκιμαντέρ για την οικογένεια της Victoria και του David Beckham, έγινε διαθέσιμο στο Netflix. Παρόλο που το επίκεντρό του ήταν η επική ποδοσφαιρική καριέρα του David, ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την κυκλοφορία του – σύμφωνα τουλάχιστον με το Google Trends – αφορούσε τη Victoria και συγκεκριμένα τη ρουτίνα προπόνησής της.

Το βρετανικό Vogue ήρθε σε επαφή με τον personal trainer της, Bobby Rich, για να αντλήσει περισσότερες πληροφορίες. Η συνεχής προπόνηση, αλλά και η ποικιλία στην ένταση μεταξύ των ασκήσεων, λέει, είναι το μυστικό για μια βελτιωμένη σιλουέτα όπως αυτή της Victoria. «Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό στην αρχή, αλλά λειτουργεί. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε στο σπίτι, μπορείτε να ξεκινήσετε αναλύοντάς το σε αυτό που είναι διαχειρίσιμο για εσάς, είτε είναι 6 είτε 3 μήνες», προτείνει.

Για τη Victoria, είναι πάρα πολύ σημαντική η προπόνηση με βάρη, κάτι που ίσως την έχετε δει να κάνει στο Instagram. Σύμφωνα με τον προπονητή της, η Victoria δεν διαθέτει ιδιαίτερο εξοπλισμό γυμναστηρίου με πολλά μηχανήματα σταθερού βάρους, επομένως χρησιμοποιούν τον χώρο που διαθέτουν. «Κάνει πολλές ασκήσεις με αλτήρες, μπάρα και σωματικό βάρος και ενσωματώνω πολλές λειτουργικές και σύνθετες κινήσεις – χρησιμοποιώντας 2 ή 3 αρθρώσεις και μυϊκές ομάδες –κάθε φορά».

«Όσον αφορά την προπόνηση δύναμης, είναι δύσκολο να χτίσεις άπαχη μυϊκή μάζα – και δεν μιλάω για τη μάζα από την άποψη του μεγέθους, αλλά μάλλον για την ποιότητα των μυών», λέει. «Η διαφορά στους μύες της Victoria τώρα [σε σχέση με πριν από 5 χρόνια] είναι ότι δεν είναι απαραιτήτως μεγαλύτεροι, αλλά η ποιότητα των μυών και η υγεία που έχει από το να έχει ισχυρότερες αρθρώσεις, τένοντες και συνδέσμους είναι χαρακτηριστική. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και μια αλλαγή στη νοοτροπία της από το να σκέφτεται βραχυπρόθεσμα στο (να σκέφτεται) μακροπρόθεσμα, αλλά τώρα είναι απλώς μέρος της ημέρας της και της αρέσει».

Τέλος, ο μόνος κανόνας που μοιράστηκε ο Rich σχετικά με τη δημιουργία μιας καλής ρουτίνας προπόνησης ήταν ο εξής: Συνοχή. Το να είστε επιμελείς και να πηγαίνετε στο γυμναστήριο – ανεξάρτητα από την προπόνηση που προτιμάτε – είναι το μυστικό για την επίτευξη των στόχων σας. Ο Rich λέει ότι έχει να κάνει με το να τρώτε υγιεινά, να προπονείστε σκληρά και έξυπνα, αλλά όλα αυτά τα στοιχεία απαιτούν συνέπεια.

Σχετικά Άρθρα