ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μία μητέρα χρησιμοποιεί εμπειρία της από τον πόνο στην εγκυμοσύνη για να βοηθήσει άλλες γυναίκες

01 Δεκεμβρίου 2023, 09:00

images

Όταν η γυμνάστρια Sherilee Green ανακάλυψε ότι περίμενε μωρό στα 40 της, αισθάνθηκε ενθουσιασμένη. Όμως, 12 εβδομάδες μετά την εγκυμοσύνη της, άρχισε να έχει πόνο στη λεκάνη της - πόνος στην πυελική ζώνη (PGP) που σχετίζεται με την εγκυμοσύνη - μια κατάσταση που σύμφωνα με το NHS μπορεί να επηρεάσει έως και 1 στις 5 έγκυες γυναίκες. Η Sherilee, από το Πλύμουθ, εξηγεί πώς την επηρέασε και την ενέπνευσε να βοηθήσει τους άλλους.

«Όταν άρχισε ο πόνος στη λεκάνη μου, σκέφτηκα ότι ίσως αυτό ήταν φυσιολογικό, αλλά επιδεινώθηκε γρήγορα. Στις 16 εβδομάδες ένιωθα εξαιρετικά άβολα, προσπαθώντας να κρύψω πώς ένιωθα και προσποιούμαι ότι όλα ήταν καλά. Μίλησα με έναν γιατρό και μια μαία που με συμβούλεψεν να σταματήσω τη δουλειά και να ξεκουραστώ. Τρόμαξα. Έπρεπε να εγκαταλείψω τη δουλειά και όλα όσα αγαπούσα. Το μόνο που μου είχε απομείνει ήταν να βγάζω βόλτα τον σκύλο, αλλά και αυτό σύντομα έγινε εξαιρετικά δύσκολο. Δεν μπορούσα να κουνήσω τα πόδια μου σωστά και ο πόνος ήταν πρωτόγνωρος.

Τελικά επισκέφτηκα έναν ιατρό στο NHS, αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για τον πυελικό πόνο. Μου έδωσαν πατερίτσες, μια ζώνη υποστήριξης και είπαν να τηλεφωνήσω όταν το μωρό θα ήταν 6 εβδομάδων αν εξακολουθούσα να αντιμετωπίζω προβλήματα.

Οι τελευταίοι μήνες της εγκυμοσύνης, ήταν τρομακτικοί. Απομονώθηκα και η ψυχική μου υγεία επιδεινώθηκε, όπως και η σωματική. Κατέληξα να κάνω επείγουσα καισαρική τομή. Μου λένε ότι παραλίγο να μας χάσουν και τους δύο. Την πρώτη φορά που σηκώθηκα από το κρεβάτι στο νοσοκομείο, συνειδητοποίησα ότι ο πυελικός πόνος δεν είχε εξαφανιστεί. Τηλεφώνησα στο ιατρείο του NHS μετά από 6 εβδομάδες, αλλά είχαν αρχειοθετήσει την περίπτωσή μου και έπρεπε να υποβάλω ξανά αίτηση για να τους δω. Τελικά πήρα βοήθεια από έναν φυσιοθεραπευτή φίλο. Χρειάστηκαν μήνες για να μπορέσω να περπατήσω ξανά σωστά και χωρίς πόνο και χρειάστηκαν περίπου 2 χρόνια για να διδάξω και να επιστρέψω στη δουλειά».

Μετά από αυτή την εμπειρία, η ίδια ξεκίνησε τη δική της εταιρεία κοινοτικού ενδιαφέροντος που ονομάζεται Empower επειδή ήθελε να βοηθήσει γυναίκες σαν κι αυτή, συμβάλλοντας στην καλή φυσική κατάσταση και αποκατάσταση σε ομαδικό περιβάλλον για γυναίκες πριν και μετά τον τοκετό.

Σχετικά Άρθρα