ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η Rosemary Conley μιλά για το πώς η άσκηση τής έσωσε τη ζωή

15 Δεκεμβρίου 2023, 09:00

images

Η γκουρού της δίαιτας και της άσκησης, Rosemary Conley, μιλά στη Lisa Salmon και το Independent για τα μαθήματα γυμναστικής τα οποία καταφέρνει ακόμη και παρακολουθεί στα 76 της χρόνια και εξηγεί γιατί το άσθμα και η αρθρίτιδα δεν την έχουν κρατήσει πίσω στη φυσική της κατάσταση.

Η Rosemary Conley πρέπει να αισθάνεται πραγματική ευγνωμοσύνη για την άσκηση και την ανάγκη των ανθρώπων για διατήρηση σε καλή φυσική κατάσταση. Όχι μόνο της προσέφερε φήμη, περιουσία και ευτυχία, αλλά, κυρίως, τη βοήθησε να σώσει την ίδια της τη ζωή.

«Όταν ήμουν 2 ετών, ανέπτυξα άσθμα. Ήμουν πραγματικά πολύ άσχημα ως παιδί και στους γονείς μου, είπαν ότι ήταν απίθανο να ζήσω περισσότερο από 10 χρόνια», λέει η Conley, η οποία έχει γίνει γνωστή με τη δίαιτα Hip And Thigh το 1988, δημιουργώντας αργότερα μια εθνική αλυσίδα franchised στις ΗΠΑ, με την ονομασία Rosemary Conley Diet & Fitness Clubs.

«Ευτυχώς, και προφανώς, έχω ζήσει πολύ περισσότερο από αυτό!», ανέφερε, επισημαίνοντας το πόσο ευγνώμων αισθάνεται που η διάγνωση των ιατρών διαψεύστηκε.

Η ίδια αναφέρει ότι η γυμναστική καθώς περνούν οι δεκαετίες της ζωής μπορεί όχι μόνο να μάς κρατήσει σε καλή φόρμα και να αποφύγουμε ασθένειες που σχετίζονται με την καθιστική ζωή και την ΄παχυσαρκία, αλλά και κυριολεκτικά να μάς σώσει τη ζωή αποτρέποντας σοβαρές ασθένειες να μάς "επισκεφτούν".

Μάλιστα αξιολογεί την καθημερινή άσκηση ως πιο σημαντική από τη σωστή διατροφή -που σημειωτέον πιστεύει ότι πρέπει να είναι μεσογειακού τύπου, με πολλά λαχανικά, φρούτα και δημητριακά, αρκετό ψάρι και λίγο κρέας και γαλακτοκομικά-. Προτρέπει δε ανθρώπους κάθε ηλικίας να ξεκινήσουν να ασκούνται συστηματικά ακόμα κι αν δεν το έκαναν νέοι ή έστω μεσήλικες.

Σχετικά Άρθρα