ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η μικρή απώλεια κιλών έχει μεγάλα και πολλά οφέλη

20 Ιουνίου 2022, 16:00

images

Αν είστε παχύσαρκοι και δεν ξεκινάτε προσπάθεια απώλειας βάρους απογοητευμένοι από τα πολλά περιττά σας κιλά, σάς αφορά η πληροφορία ότι ακόμα και η απώλεια του 10% ή και του 5% του σωματικού σας βάρους μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία και να σας χαρίσει παραπάνω χρόνια υγιούς διαβίωσης.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Αν μία γυναίκα είναι 90 κιλά ενώ θα έπρεπε να είναι 60, φοβάται να ξεκινήσει την οποιαδήποτε δίαιτα και γυμναστική διότι τα 30 κιλά είναι ένας στόχος εξαιρετικά δύσκολος και φαντάζει ανέφικτος! Τι θα έκανε όμως, αν ο ειδικός γιατρός ή διατροφολόγος τής σύστηνε να χάσει εκ πρώτης μόνο 9 κιλά; Τότε η ψυχολογία της θα ήταν πολύ καλύτερη και πιθανώς θα ξεκίναγε με κέφι και ελπίδες τη δίαιτα και την άσκηση.

Αν μάλιστα αυτή η γυναίκα καταφέρει να χάσει τα 9 κιλά, τότε -όπως δείχνουν πολλές επιστημονικές μελέτες- θα δει βελτίωση στους βιοχημικούς της δείκτες (χοληστερίνη, σάκχαρο κλπ) ενώ θα έχει ταυτόχρονα ψυχολογική ανάταση και καλύτερη ποιότητα ζωής καθώς βελτιώνεται η καρδιακή λειτουργία, η κυκλοφορία του αίματος και η αναπνευστική δυνατότητα.

Η αντιμετώπιση αυτή της παχυσαρκίας έχει πολύ καλά αποτελέσματα κυρίως σε άτομα που έχουν στόχο τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής τους κατάστασης με την εμφάνιση να έρχεται δεύτερη σε σπουδαιότητα. 

Τα άτομα αυτά, μόλις πληροφορούνται ότι με την απώλεια του 10% του βάρους τους, μπορούν να δουν ορατά αποτελέσματα, μπαίνουν σε προγράμματα αδυνατίσματος και τα τηρούν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.


Σχετικά Άρθρα