ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί είναι καλό να χάνετε βάρος αργά και σταθερά

22 Νοεμβρίου 2022, 09:00

images

Πάρα πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να χάσουν λίπος, και μάλιστα κάποιοι πιο γρήγορα από άλλους. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), περισσότερο από το 73% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρούνται υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι μπορεί να ωφεληθούν από την απώλεια βάρους, το να μάθετε πώς να χάσετε γρήγορα κιλά έχει γίνει ένα δημοφιλές θέμα.

Ενώ υπάρχουν ατελείωτες δίαιτες που προωθούν τη γρήγορη απώλεια βάρους, πολλοί διατροφολόγοι και ειδικοί φυσικής κατάστασης συμφωνούν ότι η αργή και σταθερή δίαιτα έχει περισσότερα προτερήματα. "Η απώλεια 1 έως 2 κιλών την εβδομάδα είναι ένας υγιής, σταθερός ρυθμός ανάλογα με το πόσο βάρος προσπαθείτε να χάσετε. Το να χάσετε περισσότερο από αυτό σε μια εβδομάδα είναι συνήθως επικίνδυνο", λέει η Jessica Brown, fitness trainer στην περιοχή της Νέας Υόρκης, εκπαιδεύτρια και ιδρύτρια της The Glute Recruit.

Η πολύ γρήγορη απώλεια βάρους, μπορεί να προκαλέσει απώλεια μυών και να αποδυναμώσει το μεταβολισμό σας. Μπορεί επίσης να σας προετοιμάσει για ανεπάρκειες θρεπτικών συστατικών και άλλα θέματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της αφυδάτωσης και της δυσκοιλιότητας.

''Μερικοί άνθρωποι μπορούν να χάσουν βάρος με ταχύτερους ρυθμούς υγιεινά, αλλά εξαρτάται από το άτομο'', λέει η Δρ Adrienne Youdim, αναπληρώτρια κλινική καθηγήτρια ιατρικής στο UCLA David Geffen School of Medicine και παθολόγος που ειδικεύεται στην ιατρική απώλεια βάρους και διατροφή στο Cedars-Sinai Medical Center στο Λος Άντζελες. Συγκεκριμένα, αυτό το ποσοστό εξαρτάται από το πόσο βάρος πρέπει να χάσετε και πώς θα το χάσετε.

Το πραγματικό "κλειδί" για την απώλεια βάρους είναι η συνέπεια, υποστηρίζει η διαιτολόγος Erin Palinski-Wade με έδρα τη Sparta του Νιου Τζέρσεϊ. «Η καλύτερη προσέγγιση είναι να υιοθετήσετε συνήθειες τρόπου ζωής που μπορείτε να τηρήσετε μακροπρόθεσμα. Οι μικρές αλλαγές με την πάροδο του χρόνου, οδηγούν στα καλύτερα αποτελέσματα».


Σχετικά Άρθρα