ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τι είναι η νέα τάση του TikTok, «Girl Dinners»;

10 Αυγούστου 2023, 16:00

images

Αν έχετε περιηγηθεί στο TikTok πρόσφατα, πιθανότατα θα έχετε πετύχει τα «Girl Dinners», την τελευταία τάση των καλοφαγάδων. Το hashtag Girl Dinner έχει περισσότερες από 534 εκατομμύρια προβολές, με πολλούς χρήστες να μοιράζονται τα γεύματά τους. Το Girl Dinner είναι ουσιαστικά απλώς ένα πιάτο με σνακ που προορίζεται για να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Συνήθως αποτελείται από αλλαντικά, τυριά, κράκερ και μερικά ψιλοκομμένα φρούτα και λαχανικά.

Εκ πρώτης όψεως, τα Girl Dinners φαίνονται αρκετά ακίνδυνα. Ωστόσο, ορισμένα παραδείγματα στο διαδίκτυο είναι λίγο πιο ακραία από άλλα και έχουν προκαλέσει ανησυχία ότι η τάση θα μπορούσε να ενθαρρύνει την έλλειψη ισορροπημένης διατροφής.

Στην πραγματικότητα, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το hashtag για να μοιράζονται φωτογραφίες γευμάτων που είναι εξαιρετικά περιορισμένα όσον αφορά τον αριθμό θερμίδων και τα διατροφικά οφέλη - συμπεριλαμβανομένων των μπολ με ζυμαρικά, των χάμπουργκερ, των κουβάδων με ποπ κορν και των αναψυκτικών.

Η Bari Stricoff, διαιτολόγος στο WellEasy, πιστεύει ότι τα Girl Dinners έχουν γίνει δημοφιλή επειδή δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια και συχνά είναι πιο οικονομικά. «Οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι μετά τη δουλειά, και ειδικά όταν μαγειρεύετε για ένα άτομο, το να εκτελέσετε μια πλήρη συνταγή μπορεί να μην αξίζει τον κόπο», σημειώνει.

Στην ερώτηση εάν πιστεύει πως τα Girl Dinners είναι υγιεινά η ίδια απαντά ότι στην πραγματικότητα αυτό εξαρτάται από το τι συμπεριλαμβάνετε στο πιάτο σας. «Είναι εύκολο να δημιουργήσετε ένα καλά ισορροπημένο και θρεπτικό Girl Dinner με συστατικά όπως χούμους, ψιλοκομμένα λαχανικά, πατατάκια σίκαλης, τουρσιά, βραστά αυγά, κονσέρβες ψαριών και λίγο τυρί», λέει η Stricoff.

«Ωστόσο, είναι επίσης εύκολο να φτιάξετε ένα Girl Dinner με μηδενικά διατροφικά οφέλη, όπως ένα χάμπουργκερ και ένα κουτάκι κόκα κόλα».

Πολλά από τα Girl Dinners που μοιράζονταν περιλαμβάνουν μόνο συσκευασμένα επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως πατατάκια, καραμέλες και σόδα. Έρευνα δείχνει ότι μια δίαιτα πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα, συμβάλλει σε επιβάρυνση της υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου παχυσαρκίας, καρκίνου και κατάθλιψης.


Σχετικά Άρθρα