ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα οφέλη του χορτοφαγικού τρόπου ζωής

03 Οκτωβρίου 2021, 06:00

images

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφάγων γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου, για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία και τα οφέλη που προσφέρει ο χορτοφαγικός τρόπος ζωής.

Ο μήνας Οκτώβριος είναι αφιερωμένος στους χορτοφάγους. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αντιλαμβάνονται τα οφέλη της χορτοφαγίας και στρέφονται προς μια πιο υγιεινή, φιλική προς το περιβάλλον φυτική διατροφή.

Η κατανάλωση χορτοφαγικής διατροφής σταματά την αύξηση του περιττού λίπους στο σώμα ενώ μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Την ίδια ώρα, οι ίνες και τα αντιοξειδωτικά που προσφέρει αυτού του είδους η διατροφή βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου. Πλέον η πλειοψηφία των ανθρώπων πιστεύει ότι η χορτοφαγική διατροφή είναι πιο υγιεινή και πιο φιλική προς το περιβάλλον σε σύγκριση με μια μη χορτοφαγική διατροφή.

Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο πιθανό να έχουν μακρότερη ζωή. Επιπλέον, εάν αφαιρέσετε το κρέας από τη διατροφή σας, θα εξαλείψετε αυτόματα τον κίνδυνο μόλυνσης από ασθένειες των πουλερικών και ψαριών όπως σαλμονέλα και γρίπη.

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας

Η ημέρα ιδρύθηκε από την North American Vegetarian Society (NAVS) το 1977 με το μήνυμα ότι η χορτοφαγική διατροφή έχει οφέλη για την υγεία και σώζει ζωές ζώων.

Η ημέρα εγκρίθηκε από τη Διεθνή Ένωση Χορτοφάγων το 1978. Την 1η Οκτωβρίου ξεκινά επίσης ο «μήνας των χορτοφαγικών τροφίμων», μια εκδήλωση που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ένωση Χορτοφάγων.

Η Ένωση πιστεύει ότι ο Οκτώβριος πρέπει να είναι ένας μήνας για τα χορτοφαγικά τρόφιμα για να προωθήσουν τα οφέλη για την υγεία των φυτικών διατροφών και προϊόντων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας γιορτάζει τα οφέλη της χορτοφαγίας και του βιγκανισμού και είναι επίσης σημαντική για ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.

Πηγή: healthline

Σχετικά Άρθρα