ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε είδη τροφών που βοηθούν στην απώλεια βάρους

29 Οκτωβρίου 2022, 09:00

images

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, οι τροφές που θα επιλέξετε μπορούν να γίνουν ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας. Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά...

1. Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

«Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες μπορούν να βοηθήσουν το μεταβολισμό σας να λειτουργήσει γρηγορότερα και ως εκ τούτου να προκαλέσουν αύξηση των θερμίδων που καίγονται», λέει η Gaby Vaca-Flores, διαιτολόγος και ιδρύτρια της Glow+Greens, μιας συμβουλευτικής εταιρείας διατροφής και φροντίδας δέρματος με έδρα τη Σάντα Μόνικα. Παραδείγματα άπαχων πρωτεϊνών αποτελούν τα πουλερικά, τα ψάρια, τα φασόλια και τα αυγά.

2. Σύνθετοι υδρογονάνθρακες

Η Vaca-Flores συνιστά να συνδυάσετε αυτές τις άπαχες πρωτεΐνες με σύνθετους υδατάνθρακες για «να ενισχύσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος επιτρέποντάς σας να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ αν προσέχετε τις μερίδες σας».

3. Φρέσκα φρούτα

Η Vaca-Flores προτείνει να συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας μια ποικιλία φρούτων με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως μούρα , γκρέιπφρουτ και μήλα. Αυτά τα φρούτα μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε την επιθυμία για γλυκό, χωρίς να προσθέσετε τις επιπλέον θερμίδες που θα λαμβάνατε από αυτό.

4. Λαχανικά

Μια λανθασμένη αντίληψη είναι ότι ορισμένα λαχανικά, όπως το σέλινο, χρησιμοποιούν στην πραγματικότητα περισσότερες θερμίδες για να αφομοιωθούν από όσες παρέχουν στον οργανισμό. Αυτό που είναι αλήθεια, λέει ο Δρ Mir Ali, βαριατρικός χειρουργός και ιατρικός διευθυντής του MemorialCare Surgical Weight Loss Center στο Orange Coast Medical Center στο Fountain Valley, είναι ότι «το σέλινο και άλλα πράσινα λαχανικά είναι τροφές που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επομένως βοηθούν το σώμα σου να κάψει λίπος».

Τα περισσότερα λαχανικά, και ιδιαίτερα τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά περιέχουν επίσης πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρέχουν επίσης όλα τα είδη βιταμινών και μετάλλων που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργεί βέλτιστα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγιούς απώλειας βάρους.

5. Γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά λιπαρά

Το γάλα με χαμηλά λιπαρά και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορούν να αποτελούν μέρος μιας δίαιτας για απώλεια βάρους, όπως αποδεικνύεται από μια μελέτη του 2019 στο περιοδικό Nutrients. Το άπαχο απλό ελληνικό γιαούρτι είναι επίσης εξαιρετικός σύμμαχος της δίαιτας. Ένα δοχείο 170 γραμμαρίων έχει 17 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόλις 100 θερμίδες.

Να θυμάστε ότι η πραγματοποίηση λογικών αλλαγών που δεν είναι εξαιρετικά περιοριστικές, μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα κοινό λάθος: να χάσετε βάρος πολύ γρήγορα και στη συνέχεια να το ανακτήσετε.


Σχετικά Άρθρα