ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι συμβουλές ενός ειδικού για τη μακροζωία και τη γήρανση

26 Ιουνίου 2023, 07:00

images

Ο Δρ David Sinclair είναι ο συνδιευθυντής του Κέντρου Paul F. Glenn για την Έρευνα Βιολογίας της Γήρανσης στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Είναι επίσης καθηγητής στο τμήμα Γενετικής και συνιδρυτής αρκετών εταιρειών βιοτεχνολογίας. Τα τελευταία χρόνια, ο Δρ Sinclair έχει γίνει ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ιδέας ότι η γήρανση είναι μια ασθένεια που μπορεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Έφτασε ακόμη και στο σημείο να πει ότι η γήρανση είναι η «μεγαλύτερη επιδημία» της ανθρωπότητας και ότι πρέπει να αφιερώσουμε περισσότερους πόρους για να ανακαλύψουμε τη θεραπεία της. 

Η δουλειά του έχει ήδη οδηγήσει στην ανάπτυξη πολλά υποσχόμενων νέων θεραπειών και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα συνεχίσει να είναι η κορυφαία φωνή υποστήριξης της αντίστροφης γήρανσης.

Η διατροφή του Sinclair, σύμφωνα με το Health News, είναι φυτική, με πολύ χαμηλή πρόσληψη ζάχαρης, ζυμαρικών και άλλων αμυλούχων τροφών. Πίνει πολύ νερό, ενώ τρώει γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά όλη την ημέρα! Η συμβουλή του: Δοκιμάστε διαφορετικές δίαιτες μέχρι να βρείτε αυτή που λειτουργεί καλύτερα για τον σωματότυπό σας.

Ο Sinclair ακολουθεί διαλείπουσα νηστεία στην καθημερινότητά του. Προτείνει και τρώει 2 γεύματα την ημέρα. Επί του παρόντος ακολουθεί ένα πρόγραμμα διαλείπουσας νηστείας 16:8 που σημαίνει ότι νηστεύει 16 ώρες την ημέρα και έχει ένα διάστημα 8 ωρών κατά το οποίο θα φάει. Αν και δεν διευκρινίζει τον αριθμό των θερμίδων που λαμβάνει καθημερινά, προτείνει να τις διατηρείτε σε χαμηλά επίπεδα έως και 1000 mg την ημέρα.  

Αυτά τα βήματα ακολουθεί ο ίδιος κατά τη διαλείπουσα νηστεία:

Τηρεί μια φυτική διατροφή.

Παραλείπει το πρωινό.

Λαμβάνει μια μικρή ποσότητα ελαιολάδου ή γιαουρτιού με συμπληρώματα.

Πίνει πολύ νερό.

Καταναλώνει πολύ χαμηλή ποσότητα ζάχαρης και αμυλούχων τροφίμων.

Τέλος, ο David Sinclair είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής της άσκησης, μέσω της οποίας μπορούμε να διατηρήσουμε τα κύτταρα μας υγιή και να αποτρέψουμε τη γήρανση. Πιστεύει ότι πρέπει να ασκούμαστε αρκετά συχνά και με μεγαλύτερη ένταση για να δούμε τα οφέλη της βελτίωσης της υγείας και της μακροζωίας. 

Η έρευνά του έδειξε ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, βελτιώνοντας τη λειτουργία των κυττάρων μας.



Σχετικά Άρθρα