ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Νόστιμα, υγιεινά και εύκολα γεύματα για το καλοκαίρι

17 Αυγούστου 2023, 09:00

images

Είμαστε κουρασμένοι, ζεσταινόμαστε και θέλουμε να "αδειάσουμε" για λίγο το μυαλό μας από τις καθημερινές φροντίδες και έννοιες... Δεν μπορούμε όμως και να αφήσουμε την οικογένεια νηστική ή να παραγγέλνουμε κάθε μέρα φαγητό από έξω. Ας δούμε τις αγορές σε τρόφιμα- κλειδιά που θα μάς λύσουν τα χέρια!

Καταψυγμένα λαχανικά

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η κατεξοχήν εποχή για φρέσκα λαχανικά αλλά στη μορφή αυτή απαιτούν καθάρισμα και πλύσιμο. Αν αγοράσετε ωστόσο καταψυγμένα φασολάκια, σπανάκι, μπάμιες, αγκινάρες σε συσκευασίες που έχουν μάλιστα κομμένο και το κρεμμύδι και το άνιθο και το καρότο, αρκεί να τα ρίξετε σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, να προσθέσετε αλάτι και να έχετε σε μισή περίπου ώρα το πιο υγιεινό γεύμα.

Ομοίως στους καταψύκτες των σούπερ μάρκετ υπάρχουν μπιφτέκια λαχανικών που αρέσουν περισσότερο στα παιδιά και ψήνονται γρήγορα.

Είδη για σαλάτα

Βράστε απλά σε νερό μισό κιλό φακές. Κάντε το ίδιο με ένα φακελάκι κινόα. Βράστε επίσης πατάτες, κολοκύθια και καρότα. Φυλάξτε τα σε ξεχωριστά μπολ μέσα στη συντήρηση του ψυγείου. Αν έχετε πάντα και έτοιμες σαλάτες μαρούλι και μερικές ντομάτες, μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς πεντανόστιμων, υγιεινών και δροσερών μειγμάτων σαλάτας.

Έξυπνες αγορές για το ψυγείο

Αν στο ψυγείο σας υπάρχουν αυγά, τυριά και αλλαντικά, ποικιλία φρούτων, γιαούρτι και σάλτσες τύπου pesto και humus, είστε πλήρεις υλικών για ένα ελαφρύ κι εύκολο δείπνο. Απλώνετε σε φέτες ψωμί τις σάλτσες, κάνετε και μία ομελέτα με τυριά και αλλαντικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όποιος θέλει κάτι πιο ελαφρύ, μπορεί να προτιμήσει ένα γιαούρτι με φρούτα και μέλι ή να φάει μία σαλάτα.

Έξυπνες αγορές για το ντουλάπι

Τα δημητριακά διαφόρων ειδών είναι προτιμότερα από τα δημητριακά ...ενός είδους καθώς δίνουν-ειδικά στα παιδιά- την αίσθηση της επιλογής. Επίσης, οι κονσέρβες με ψάρι τόνο και σαρδέλες σε ελαιόλαδο μπορούν να αποτελέσουν τέλειο συνοδευτικό μίας σαλάτας. Τα κρακεράκια, παξιμαδάκια και τα διάφορα ψωμιά μπορούν να αλειφθούν με μαρμελάδα ή μέλι και να γίνουν το πρόχειρο γεύμα που θα μειώσει την πείνα και θα δώσει την αίσθηση ότι τρώμε γλυκό χωρίς να τρώμε όλη μέρα παγωτά...

Φρούτα με τυρί ή αλλαντικά

Καρπούζι με τυρί φέτα, πεπόνι με αλλαντικό prosuto, φρουτοσαλάτα με σταφύλια και κίτρινα τυριά, είναι ιδανικές λύσεις για το βραδινό μας γεύμα στη βεράντα και απαιτούν ελάχιστο κόπο ενώ μάς δίνουν και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μπορεί να τα συνοδεύσει άλλωστε τέλεια ένα λευκό κρασί...

Φυσικά το ίδιο εύκολο είναι να έχουμε έτοιμα μπιφτέκια στην κατάψυξη, μερικά φιλέτα κοτόπουλου και την μπριζόλα που μάς αρέσει, και να τα ψήσουμε απλά σε αντικολλητικό τηγάνι, σε ψηστιέρα ή στο φούρνο.



Σχετικά Άρθρα