ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Είναι ασφαλής και αποδοτική η δίαιτα Optavia;

26 Φεβρουαρίου 2023, 08:00

images

Το πρόγραμμα απώλειας βάρους της Optavia έχει γίνει δημοφιλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον τελευταίο χρόνο. Με μια νέα δίαιτα να κυκλοφορεί στην αγορά κάθε εβδομάδα, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζετε ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Κατά τη δίαιτα Optavia, ακολουθείται ένας υγιεινός τρόπος ζωής και προβλέπεται η κατανάλωση 6 γευμάτων την ημέρα (με διαφορά 2-3 ωρών περίπου), γεμάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, υγιή άμυλα και πολλά λαχανικά. 

Εκτός από τους προπονητές που συνεργάζονται μαζί σας για να δημιουργήσουν υγιεινές συνήθειες, η επωνυμία εστιάζει σε μικρά γεύματα που ονομάζονται «fuelings», τα οποία αποτελούνται από σέικ, μπάρες, δημητριακά και ζυμαρικά για να σας κρατούν ικανοποιημένους μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Eνώ η κατανάλωση 6 γευμάτων την ημέρα μπορεί να φαίνεται ως μία υπερβολική ποσότητα, υπάρχει ανησυχία για το εάν η Optavia περιορίζει τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά συνολικά, οδηγώντας σε ένα βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ωστόσο, αν και υπάρχουν ορισμένα οφέλη στη δίαιτα που συνοδεύουν την απώλεια βάρους, όπως η μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων και οξειδωτικού στρες, δεν πρέπει να ξεχνάμε το ενδεχόμενο να είναι κι αυτή απλώς μια άλλη βραχυπρόθεσμη λύση. Με βάση έρευνες και κριτικές, υπάρχει η ανησυχία ότι ορισμένα άτομα μπορεί να υποσιτίζονται ενώ ακολουθούν τη συγκεκριμένη δίαιτα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το να μην προσλαμβάνουν αρκετό λίπος, το οποίο, σύμφωνα με τις διατροφικές οδηγίες για τους Αμερικανούς, θα πρέπει να αποτελεί το 20-35% των ημερήσιων θερμίδων μας.

Ενώ η ιδέα της κατανάλωσης πολλών μικρών γευμάτων κάθε λίγες ώρες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διατηρήσετε έναν υγιή μεταβολισμό, λειτουργεί μόνο εάν λαμβάνετε την κατάλληλη ποσότητα θερμίδων και θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το σώμα σας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο είναι πιθανό να χάσετε το βάρος, αλλά μόλις το χάσετε, είναι λιγότερο πιθανό να το ξαναπάρετε, όπως συμβαίνει με τόσα άλλα προγράμματα απώλειας βάρους.


Σχετικά Άρθρα