ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θα μπορούσαν οι personal trainers να αντικατασταθούν από εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης;

09 Ιανουαρίου 2024, 10:00

images

Με πολλούς από εμάς να προσπαθούμε τώρα να χάσουμε βάρος ως έναν από τους βασικούς στόχους που θέσαμε την Πρωτοχρονιά, αναρωτιόμαστε εάν θα μπορούσαν οι personal trainers (προσωπικοί γυμναστές) τεχνητής νοημοσύνης (AI) να αντικαταστήσουν τους ανθρώπους.

«Ποτέ δεν είχα πατήσει το πόδι μου σε γυμναστήριο πριν», λέει ο Varun Bhanot, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας λογισμικού γυμναστικής AI Magic AI. "Το έβρισκα πολύ τρομακτικό. Είναι επίσης πολύ ακριβό και άβολο όταν πρέπει να διανύσετε μεγάλες αποστάσεις για να φτάσετε εκεί". 

Όπως μεταδίδει το BBC News, όταν πριν από λίγα χρόνια είπαν στον Bhanot ότι έπρεπε να χάσει βάρος προκειμένου να μην αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας, ο ίδιος μπήκε σε πρόγραμμα βελτίωσης της φυσικής κατάστασης με τη βοήθεια γυμναστή. Ωστόσο, ο ίδιος θεώρησε ότι οι συμβουλές από ένα chatbot fitness τεχνητής νοημοσύνης, που είναι διαθέσιμο στους ανθρώπους στο σπίτι τους, θα μπορούσαν να κάνουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής πιο προσιτό. Έτσι, το 2021, δημιούργησε την εταιρεία Magic AI. Το κύριο προϊόν της, το Magic Mirror, είναι ένας καθρέφτης με οθόνη αφής που αναπαράγει επίσης ένα βίντεο ενός εκπαιδευτή που λειτουργεί μέσω τεχνητής νοημοσύνης σε ανθρώπινη μορφή.

«Όταν συνδέεστε εισάγετε όλες τις βιομετρικές σας πληροφορίες και, στη συνέχεια, η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα, ακριβώς όπως ένας (άνθρωπος) personal trainer», λέει ο Bhanot. Ο γυμναστής, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να σας μιλήσει μέσω μεγαφώνων και, χρησιμοποιώντας κάμερες για να παρακολουθείτε τις κινήσεις της προπόνησής σας, προσφέρει άμεσα σχόλια και προτάσεις. Καθώς ανεβαίνετε επίπεδο, επινοεί νέες προπονήσεις. Η εφεύρεση αυτή έρχεται σε μία εποχή, κατά την οποία η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στους παγκόσμιους τομείς φυσικής κατάστασης και ευεξίας, φτάνει στα ύψη.

Η αύξηση των εφαρμογών γυμναστικής με τεχνητή νοημοσύνη, υποδηλώνει ότι μερικοί άνθρωποι αισθάνονται πιο άνετα όταν αλληλεπιδρούν με έναν υπολογιστή παρά με έναν άνθρωπο. Ωστόσο, για άλλους μπορεί να αφορά απλώς στην ευκολία να έχουν πρόσβαση σε προγράμματα γυμναστικής ανά πάσα στιγμή.

Σχετικά Άρθρα