ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν καλύτερες τιμές φαρμάκων

26 Μαΐου 2023, 12:50

images

Τις προσπάθειες για εξασφάλιση καλύτερων τιμών στα φάρμακα οφείλει να συνεχίσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος.

Σύμφωνα με τον κ. Δίπλαρο, η πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Υγείας, Στέλλας Κυριακίδου για αναθεώρηση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία μιας Ενιαίας Αγοράς Φαρμάκων, με στόχο να αυξηθεί η πρόσβαση των πολιτών σε οικονομικά προσιτά φάρμακα, βρίσκει σύμφωνο τον ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει, το κόμμα προτίθεται να θέσει το εν λόγω θέμα εντός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθότι αυτό αφορά περισσότερο τα μικρά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αγοράζουν μικρότερες ποσότητες.

«Μέχρι να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, ο ΟΑΥ, στα πλαίσια σχετικής συζήτησης στη Βουλή, οφείλει να συνεχίσει τις προσπάθειες για εξασφάλιση καλύτερων τιμών στα φάρμακα και να αξιοποιήσει τις συστάσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας», σημειώνει.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση και ο ΟΑΥ θα πρέπει να διευρύνουν το συντομότερο τον κατάλογο και να εντάξουν νέα καινοτόμα φάρμακα, έτσι ώστε να αποφεύγονται καθυστερήσεις.

Ο.Σ.Σχετικά Άρθρα