ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ζητούν δημιουργία ηπατολογικής κλινικής στην Κύπρο

01 Απριλίου 2024, 08:29

images

Την ανάγκη για δημιουργία ηπατολογικής κλινικής και εξειδίκευσης για την παρακολούθηση των μεταμοσχευμένων ασθενών ήπατος υπογράμμισε ο Σύνδεσμος Ασθενών Ήπατος και Φίλων Κύπρου «Προμηθέας», στην εκλογική του συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, η Πρόεδρός του, Γιαννούλα Κουλλά, εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για τη στασιμότητα που παρατηρείται από το 2022 από πλευράς του ΟΚΥπΥ, σε σχέση με την πρόσληψη εξειδικευμένων ιατρών και τη δημιουργία Ηπατολογικής Κλινικής στην Κύπρο.

Ακόμα, ζήτησε όπως δοθούν αμέσως λύσεις στη νοσηλεία και μετεγχειρητική φροντίδα των ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως από πλευράς του ΟΚΥπΥ θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που τέθηκαν από την Επιτροπή Υγείας στη συνεδρία της περασμένης Πέμπτης, αφενός για νοσηλεία μεταμοσχευμένων ασθενών ήπατος στην υφιστάμενη Μεταμοσχευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και αφετέρου για ανακοίνωση των ονομάτων των ιατρών καθώς και του κέντρου στο εξωτερικό, όπου θα αποσταλούν ούτως ώστε να εκπαιδευτούν.

Μετά το πέρας της Εκλογικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, εκ μέρους του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Δαμιανού.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης τιμήθηκαν για τη συμβολή και τη στήριξη τους στις δράσεις του Συνδέσμου, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη, οι ασθενείς Άγγελος Σιήκκης, Γιώτα Παπαδοπούλου, Χαράλαμπος Ευαγγέλου, Βούλλα Μενελάου Παλιού και ο Αρχισυντάκτης - Δημοσιογράφος, Κωνσταντίνος Αθανασίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Γιαννούλλα Κουλλά, Σάββας Μήλιος, Πάμπος Ευαγγέλου, Εμμέλεια Βουνού, Annie Marie Hevicon, Ιωάννα Παυλικκά, Τόνια Χατζηγεωργίου και Νίκος Νικολάου.

Σχετικά Άρθρα