ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπογραφή Μνημονίου ΟΣΑΚ και ΕΑΕ

19 Μαΐου 2023, 09:20

images

Μνημόνιο Κατανόησης υπέγραψαν πρόσφατα η Ένωση Ασθενών Ελλάδας (ΕΑΕ) και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ), οι οποίες είναι θεσμικά αναγνωρισμένοι κοινωνικοί εταίροι της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αντίστοιχα, σε ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές υγείας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η ΟΣΑΚ αναφέρει ότι σκοπός της υπογραφής είναι η δημιουργία και ανάπτυξη πολυμερών σχέσεων στον τομέα της υγείας και της ιατρικής, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης των πολιτών των δύο χωρών.

ΕΑΕ και ΟΣΑΚ έχουν ως στόχο, αναφέρει η ανακοίνωση, στη βάση πάντα των εθνικών και ευρωπαϊκών νομοθεσιών που αφορούν κυρίως τη δημόσια υγεία, τις κλινικές μελέτες, την πρόσβαση των ασθενών σε φαρμακευτική περίθαλψη, τις καινοτόμες θεραπείες και τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, την εκπροσώπηση και εκπαίδευση των εκπροσώπων των ασθενών, τη συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση πολιτικών υγείας και την κοινή συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και διακρατικά προγράμματα και πρωτοβουλίες.

Επίσης, η ΟΣΑΚ σημειώνει ότι επιδιώκουν τη συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών και τεκμηρίωσης σχετικά με τους πιο πάνω τομείς, την ανταλλαγή επισκέψεων εμπειρογνωμόνων και εκπροσώπων ασθενών και την αμοιβαία εργασία για τυχόν περαιτέρω θέματα υγείας που συμφωνούνται αμοιβαία και από τις δύο πλευρές.

Τέλος, αναφέρει ότι ενθαρρύνουν την ανάπτυξη άμεσων επαφών μεταξύ υγειονομικών και ιατρικών ιδρυμάτων, εταίρων και φορέων στο χώρο της υγείας καθώς και τη συμμετοχή σε συνέδρια και συναντήσεις αναφορικά με τον τομέα της υγείας, που θα διοργανώνονται στην άλλη χώρα.



Σχετικά Άρθρα