ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Χρέος μας η αποτελεσματική λειτουργία νοσηλευτηρίων

31 Μαρτίου 2023, 11:34

images

Χρέος του Υπουργείου Υγείας είναι η διασφάλιση της αποτελεσματικής λειτουργίας των νοσηλευτηρίων για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες, ανέφερε η υπουργός Πόπη Κανάρη, δηλώνοντας πρόθυμη για εύρεση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη σημερινή της επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, η κ. Κανάρη, αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν στο ΤΑΕΠ Πάφου, σημειώνοντας πως «το προσωπικό που το στελεχώνει, τόσο σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό επίπεδο, είναι ικανό και άξιο».

Επεσήμανε δε πως βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τον ΟΚΥπΥ και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Ανέφερε επίσης ότι «πρέπει να δούμε τις ανάγκες που υπάρχουν στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, τόσο σε ότι αφορά στο ΤΑΕΠ όσο και τις άλλες κλινικές, όπως και στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, το οποίο θα επισκεφθώ εντός της ημέρας».

Πρόσθεσε ότι ο ΟΚΥπΥ είχε καταβάλει προσπάθεια στο παρελθόν για ενίσχυση του τμήματος με ιατρικό προσωπικό, η οποία ωστόσο δεν απέδωσε καρπούς, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον από πλευράς ιατρών.

«Είναι άδικο για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πράξουμε τα δέοντα για να ενισχυθεί το ΤΑΕΠ Πάφου με δύο ιατρούς. Οι συμπολίτες μας που επισκέπτονται τα ΤΑΕΠ, θα πρέπει να τυγχάνουν της ενδεδειγμένης περίθαλψης», συμπλήρωσε.

Διαφύλαξη και στήριξη ΓεΣΥ 

Η κ. Κανάρη σημείωσε ότι «εφαρμόσαμε ένα σύστημα υγείας  πολυπόθητο, ανθρωπιστικό και αλληλέγγυο και θα πρέπει να το στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις»

Η κυβέρνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, ασπάζεται πλήρως, τόσο τη φιλοσοφία όσο και την αρχιτεκτονική του ΓΕΣΥ και έχουμε υποχρέωση να το στηρίξουμε, διευκολύνοντας την πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας σε αυτό και προσφέροντας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Προτεραιότητα τα ΤΑΕΠ, μετά τα νομοσχέδια

Ερωτηθείσα για το θέμα της απόσυρσης του νομοσχεδίου για τη διενέργεια χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία, η Δρ. Κανάρη ανέφερε πως σε πρώτη φάση θα πρέπει μελετήσουμε και να επιλύσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΤΑΕΠ, όπως και τα θέματα που προκύπτουν σε ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και κλινών και μετά να προχωρήσουμε με νομοσχέδια, όπως αυτό που αφορά τη διενέργεια αισθητικών επεμβάσεων στα νοσοκομεία.

Ο.Σ.


Σχετικά Άρθρα