ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υπ. Υγείας: Αναγκαιότητα οι ημερίδες για νέες ιατρικές εξελίξεις

19 September 2023, 19:17

images

Την αναγκαιότητα των ημερίδων για νέες εξελίξεις στην ιατρική, υπογράμμισε η Υπουργός Υγείας, Πόπη Κανάρη, σε χαιρετισμό της κατά την ημερίδα με τίτλο «Καρδιακές Αρρυθμίες: Νέες Εξελίξεις» που διοργάνωσε η Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου.

Σε ανακοίνωση του ΟΚΥπΥ αναφέρεται ότι στην ημερίδα παρουσιάστηκαν οι νέες εξελίξεις στην κατάλυση της πιο συχνής αρρυθμίας της κολπικής μαρμαρυγής, οι οποίες εφαρμόζονται ήδη στην Κλινική, όπως και οι νέες εξελίξεις στη βηματοδότηση. Τις παρουσιάσεις έκαναν ειδικοί του κλάδου από Νοσηλευτήρια της Κύπρου, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ελλάδας και της Ουγγαρίας.

Σημειώνεται ότι στην Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας, τους τελευταίους δυο μήνες άρχισε να εφαρμόζεται εμφύτευση βηματοδοτών χωρίς καλώδια, που αποτελεί μια επανάσταση στο τομέα, σύμφωνα με τον ΟΚΥπΥ.

Η κ. Κανάρη ανέφερε στον χαιρετισμό της ότι η προώθηση νομοθεσιών και στρατηγικών, η διασφάλιση της ποιότητας των νοσηλευτηρίων και η παροχή απρόσκοπτης στήριξης στους επαγγελματίες υγείας στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας είναι καθήκον του Υπουργείου.

Σημείωσε, εξάλλου, ότι τέτοιες ημερίδες «αποτελούν αναντίλεκτα μια αναγκαιότητα», καθώς η σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης των επαγγελματιών υγείας στις νέες αυτές τεχνικές και θεραπείες αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητο εργαλείο στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ακόμα, η Υπουργός είπε ότι οι καρδιακές αρρυθμίες αποτελούν «ένα από τα δυσκολότερα θέματα στην καρδιολογία» και ότι η επιστημονική πρόοδος και η εμφάνιση νέων τεχνικών και συσκευών καθιστούν την αρρυθμιολογία ένα από τα ταχύτατα αναπτυσσόμενα κομμάτια της καρδιολογίας.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝ Λευκωσίας και συντονιστής της Ημερίδας, Δρ Παναγιώτης Αβρααμίδης, στον δικό του χαιρετισμό επισήμανε ότι οι αρρυθμίες είναι ένα πολύ ραγδαία εξελισσόμενο θέμα στην καρδιολογία για το οποίο χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές και συσκευές. Ανέφερε ακόμη ότι είναι υπερήφανος για τους εξαιρετικούς ιατρούς που στελεχώνουν την Καρδιολογική Κλινική, επισημαίνοντας ότι έχει αναβαθμιστεί τα τελευταία δυο - τρία χρόνια, καθώς διαθέτει νέους αγγειογράφους, τελευταίας τεχνολογίας υπέρηχους καρδίας και νέα μηχανήματα στον τομέα της Ηλεκτροφυσιολογίας. 

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η Κλινική προσφέρει τα μέγιστα, ενώ τα δύο χρόνια της πανδημίας του κορωνοϊού, «στάθηκε για να μην χαθούν ζωές μέσα σε εκείνη τη μεγάλη λαίλαπα του κορωνοϊού» και ότι αυτό οφείλεται στον καλό συντονισμό του Διευθυντή της και των συνεργατών του με το Υπουργείο Υγείας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Κλινική θα πρέπει να πάει ένα μεγάλο βήμα πιο μπροστά «για να κρατηθούμε και να μπούμε μαζί σε αυτόν τον μεγάλο ανταγωνισμό που έχουμε και ειδικά μέσα σε αυτό το Σύστημα Υγείας», προσθέτοντας πως, με τη συνεργασία λύνονται πολλά θέματα.

Σημειώνεται ότι η Καρδιολογική Κλινική του ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ είναι η μεγαλύτερη κλινική της χώρας και στελεχώνεται από 25 ιατρούς, 17 ειδικούς και οχτώ ειδικευόμενους. Ο ΟΚΥπΥ ενημερώνει ότι για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευθέτηση ραντεβού, το κοινό μπορεί να επισκεφθεί τον σύνδεσμο https://shso.org.cy/clinic/kardiologiki-2/ ή να καλέσει στα τηλέφωνα 22603490 και 22603544.

Σχετικά Άρθρα