ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Υφ. Πρόνοιας: Εκ των ύψιστων στόχων η ενσωμάτωση ατόμων με αναπηρία

23 Οκτωβρίου 2023, 09:39

images

Η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες είναι ένας από τους ύψιστους στόχους του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, είπε η Υφυπουργός, Μαριλένα Ευαγγέλου, σημειώνοντας ότι το Υφυπουργείο και οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, έχουν αναπτύξει με το Ίδρυμα «Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου» αγαστή συνεργασία, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών κοινωνικής φροντίδας που εντοπίζονται στον τομέα της αναπηρίας.

Χαιρετίζοντας το 28ο «Πανηγύρι της Χαράς» του Ιδρύματος «Θεοτόκος Αμερίκος Αργυρίου», που πραγματοποιείται στον δημόσιο κήπο της Λεμεσού, η κ. Ευαγγέλου ανέφερε ότι η ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες είναι ένας από τους ύψιστους στόχους του Υφυπουργείου. «Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν πολλές πολιτικές και δράσεις που υλοποιούνται και άλλες ακόμη που βρίσκονται στο πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, οι οποίες βαίνουν προς υλοποίηση», σημείωσε.

 Στόχος της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, πρόσθεσε, είναι η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση μεταρρυθμίσεων στο τομέα της κοινωνικής πολιτικής, προς επίτευξη της βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών», ανέφερε.

Τόνισε την πρόθεση του Υφυπουργείου και της Κυβέρνησης να είναι «σταθεροί αρωγοί, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες του Ιδρύματος στην πληθώρα των δραστηριοτήτων του και θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό σας, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους ευγενείς στόχους σας».

Η Υφυπουργός εξήρε την προσφορά του ιδρύματος «Θεοτόκος – Αμερίκος Αργυρίου» προς τον συνάνθρωπο. «Άλλωστε, δεν είναι τυχαία ότι η απόφαση της δημιουργίας του Ιδρύματος το 1969 από τον δρα Αμερίκο Αργυρίου, συνδέθηκε στενά και αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας όσον αφορά στην αξιοπρεπή διαβίωση, την αποϊδρυματοποίηση και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία, συμβάλλοντας έτσι στη σφαιρική κάλυψη των αναγκών και επιθυμιών τους», υπογράμμισε.

 Όπως είπε μεταξύ άλλων, «στο πλαίσιο αυτό, δεν χωράει καμία αμφιβολία, ότι το άξιο επαίνου και πολυεπίπεδο ανθρωπιστικό έργο σας, είναι άμεσα συνδεδεμένο με την αγάπη και την ειλικρινή προσφορά σας προς τον συνάνθρωπο και λειτουργεί κατ’ επέκταση και προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας».

Είναι, πρόσθεσε, «υπό το πρίσμα αυτό και αναγνωρίζοντας το μέγεθος της προσφοράς του Ιδρύματος που ως Πολιτεία, στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εμπράκτως τη λειτουργία του. Οι υπηρεσίες που παρέχει το Ίδρυμα «Θεοτόκος» είναι η απόδειξη ότι η εθελοντική δραστηριότητα λειτουργεί επικουρικά στο ρόλο του κράτους».

Η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Μαριλένα Ευαγγέλου στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προσέφερε το χρηματικό ποσό των χιλίων ευρώ για οικονομική στήριξη του ιδρύματος.

Σχετικά Άρθρα