ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χειρουργικές επεμβάσεις από κλιμάκιο Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners

05 Μαρτίου 2024, 10:02

images

Στην Κύπρο βρίσκεται κλιμάκιο των Παιδιατρικών Νοσοκομείων Shriners με σκοπό τη διενέργεια επεμβάσεων και εξετάσεων σε παιδιά με ορθοπεδικές παθήσεις.

Σε δηλώσεις του το πρωί στο Μακάριο Νοσοκομείο, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός, ανέφερε ότι «πρόκειται για μια εξαιρετική ενέργεια που αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών στον τόπο μας».

«Οι επεμβάσεις πραγματοποιούνται από το 2023 και τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα», πρόσθεσε.

Οι εξετάσεις διενεργούνται και στο Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδησε παιδιά τόσο από την Κύπρο, όσο και από την ευρύτερη περιοχή. « Να ευχαριστήσουμε τόσο το Νοσοκομείο Shriners, όσο και το Ίδρυμα Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη και τον Κώστα Παρασκευαΐδη για την όλη βοήθεια την οποία παρέχει», πρόσθεσε.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Γιώργου και Θέλμας Παρασκευαΐδη, Κώστας Παρασκευαΐδης, ανέφερε ότι είναι η δεύτερη φορά που διενεργούνται αυτές οι σοβαρές και σημαντικές εγχειρήσεις στο Μακάρειο. «Προσδοκούμε ότι η συνεργασία θα συνεργαστεί και στο μέλλον», τόνισε ώστε να μπορέσουν όλο και περισσότερα παιδιά να ωφεληθούν, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ πιο εύκολο να διενεργούνται οι εγχειρήσεις στην Κύπρο, παρά στην Αμερική».

Εκ μέρους του Νοσοκομείου Shriners, ο Εκτελεστικός του Αντιπρόεδρος Τζον Μακέι, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τους λειτουργούς του Μακάρειου Νοσοκομείου, τόνισε τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δύο μερών που είναι προς όφελος της υγείας των παιδιών στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Επεσήμανε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες, το Νοσοκομείο Shriners διενεργεί για περισσότερα από 100 χρόνια, με διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Οι γιατροί των Νοσοκομείων Shriners θα διενεργήσουν μέχρι και την Πέμπτη, συνολικά επτά χειρουργικές επεμβάσεις. Οι επεμβάσεις διενεργούνται στο Νοσοκομείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ και στο Απολλώνειο Νοσοκομείο.

Παράλληλα με τις χειρουργικές επεμβάσεις, το κλιμάκιο των Νοσοκομείων Shriners, θα παράσχει την τεχνογνωσία του τόσο σε παιδιά από την Κύπρο όσο και σε παιδιά από γειτονικές χώρες, μέσω εξετάσεων οι οποίες διενεργούνται στο Ίδρυμα Γεώργιου και Θέλμας Παρασκευαΐδη.

Της Γεωργίας Χαννή

Σχετικά Άρθρα