ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χειροπέδες σε γιατρό για πράξεις στο ΓεΣΥ

17 Μαΐου 2023, 11:38

images

Στη σύλληψη 62χρονου Ελληνοκύπριου γιατρού, προχώρησε το ΤΑΕ Αρχηγείου μετά από καταγγελία ότι, ενώ ήταν προσωρινά εκτός ΓεΣΥ, διενεργούσε κανονικά εγχειρήσεις και ιατρικές πράξεις.

Όπως αναφέρθηκε στον Alpha Κύπρου, ο γιατρός φέρεται να χρέωνε κανονικά το ΓεΣΥ στο όνομα εταιρείας του γιού του, που επίσης είναι γιατρός. Επίσης, ο ύποπτος χρέωνε ιατρικές πράξεις στον γιό του, ενώ αυτός βρισκόταν στο εξωτερικό όπως διαπιστώθηκε από έρευνες των αρχών.

Ο 62χρονος αναμένεται σήμερα να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτησή του. Είναι αντιμέτωπος μεταξύ άλλων με κατηγορίες απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και αδικήματα διαφθοράς.

Οι αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης και σε βάρος του 38χρονου γιού του, ο οποίος και καταζητείται.

Την υπόθεση συνεχίζει να διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, η Διευθύντρια του ΟΑΥ Μαρία Κυθρεώτου, ανέφερε ότι από την μέρα του ΓΕΣΥ ότι ο ΟΑΥ έχει εντοπίσει πολλές περιπτώσεις παρόμοιου τύπου. 

O Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Αναστασιάδης με γραπτή δήλωση, αναφέρει ότι ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος έχει ήδη αποταθεί δια επιστολής του στην Αστυνομία προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με πληροφόρηση από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι γιατρός έχει συλληφθεί σε σχέση με διερευνόμενη υπόθεση απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας και αδικήματα διαφθοράς. 

Στη δήλωση προσθέτει ότι ο ΠΙΣ θα εξετάσει στο κατάλληλο στάδιο το ενδεχόμενο ενεργοποίησης των σχετικών Πειθαρχικών Διαδικασιών του Συλλόγου, στη βάσει των προνοιών της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Γ.Χ.


Σχετικά Άρθρα