ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρέχουν για τον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ

26 Φεβρουαρίου 2024, 10:52

images

Έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με σκοπό την άμεση προώθηση του προϋπολογισμού του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) στην ολομέλεια για ψήφιση.

Τα μέλη της επιτροπής, αποφάσισαν την προώθηση του προϋπολογισμού για ψήφιση από την Ολομέλεια της βουλής, την ερχόμενη Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του ΟΚΥπΥ προβλέπει έσοδα €661,08 εκατ. την ώρα που οι συνολικές δαπάνες προβλέπονται να ανέλθουν σε €761,83 εκατ.

Τα έσοδα του Οργανισμού προέρχονται από Υπηρεσίες Γενικού Οικονομικού Συμφέροντος (ΥΓΟΣ) , Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσίες προς αρμόδιες αρχές ύψους €125,3 εκατ.

Το ποσό αυτό εξασφαλίστηκε μετά από διαβούλευση μεταξύ του ΟΚΥπΥ με τον ΟΑΥ, το υπουργείο Υγείας και άλλες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, προβλέπονται έσοδα €15,15 εκατ. από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, €45,83 εκατ. από την παροχή εξωνοσοκομειακής φροντίδας, €230,61 εκατ. από υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας, €12,69 εκατ. από εγγραφές ασθενών στους προσωπικούς ιατρούς και παιδιάτρους του ΟΚΥπΥ, €126 εκατ. από τον ΟΑΥ για φάρμακα, €98,51 εκατ. από άλλες υπηρεσίες καθώς και έσοδα από κρατική χορηγία για αναπτυξιακές δαπάνες ύψους €6,98 εκατ.

Στον προϋπολογισμό του 2024, προϋπολογίζεται ποσό €268,5 εκατ. που αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που αποσπάστηκαν στον ΟΚΥπΥ από το Υπουργείο Υγείας και €94,3 εκατ. για τους υπαλλήλους που προσλήφθηκαν με συμβόλαια.

Στη σημερινή συνεδρία ο ΟΚΥπΥ αναμένεται να καταθέσει γραπτώς απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν στη σημερινή συνεδρία οι βουλευτές.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, Μαρίνος Καλλή αναλύοντας τον προϋπολογισμό του Οργανισμού στην επιτροπή υγείας την προηγούμενη Δευτέρα, ανέφερε ότι το έλλειμμα που παρουσιάζεται αφορά κυρίως επενδύσεις, οι οποίες έπρεπε να γίνουν εδώ και δεκαετίες όπως κτιριακές αναβαθμίσεις αλλά την ψηφιακή μετάβαση του Οργανισμού.

Γ.Χ.

Σχετικά Άρθρα