ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

«Τρέχουν» για self-tests και rapid tests

24 Ιουνίου 2022, 06:00

images

Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζεται από τους πολίτες ιδιαίτερα την τελευταία εβδομάδα για προμήθεια self-tests και για διενέργεια τεστ αντιγόνου rapid test.

Όπως ανέφερε στο YgeiaWatch, η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισσέγιεκ, η ζήτηση για self-test «είναι το μόνο μέτρο που ήρθε για να μείνει». Αποτελεί ένα είδος κουλτούρας ο αυτοέλεγχος για τυχόν συμπτώματα από τους πολίτες της Κύπρου, σημείωσε, καθώς υπάρχει η ανησυχία μετάδοσης του ιού Covid-19 από τις αυξημένες κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα εν μέσω καλοκαιριού και χαλάρωσης των μέτρων.

Η κ. Ισσέγιεκ ανέφερε επίσης ότι «ενώ είχαμε περάσει σε μία ύφεση σημειώθηκε αυτή η αυξημένη ζήτηση, όμως δεν έχουμε φτάσει τα υψηλά επίπεδα που ίσχυαν προηγουμένως».

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, η αύξηση της ζήτησης στα rapid tests επήλθε κυρίως από αυτούς που επιβάλλεται να κάνουν συχνά τεστ αντιγόνου, όπως το προσωπικό στα νοσοκομεία για κάθε 24ωρο ή για επισκέψεις στα νοσοκομεία για κάθε 48ωρο.

Πρόσθεσε επίσης ότι τις τελευταίες 2-3 ημέρες παρατηρήθηκε κάποια έλλειψη στα self-tests στα φαρμακεία, όμως υπάρχει απόθεμα.

Η ίδια υπογράμμισε ότι εναπόκειται στην κρίση του κάθε πολίτη στο να κάνει συχνά rapid test, τονίζοντας τη σημαντικότητα να τηρούνται οι αποστάσεις και όπου υπάρχει συνωστισμός να φορούν τη μάσκα.

Όσον αφορά τα αντισηπτικά, ανέφερε ότι υπάρχει απόθεμα και συνεχίζει να τα χρησιμοποιεί ο κόσμος, καθώς επίσης δεν φάνηκε να υπάρχει έλλειψη ούτε αυξημένη ζήτηση σε αυτά.

Της Ουρανίας Στυλιανού

Σχετικά Άρθρα