ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα καταγγέλλουν οι Οικολόγοι

31 Ιουλίου 2023, 17:51

images

Τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα στο φράγμα του Κούρρη, καταγγέλλει το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, κάνοντας αναφορά για πράξη από ιδιώτη που ξεφεύγει από τα όρια της λογικής χωρίς καμία ευαισθησία στο περιβάλλον και κανένα σεβασμό στους νόμους του κράτους.

 Όπως εξηγούν σε ανακοίνωσή τους, μετά από καταγγελία του Μακάριου Δρουσιώτη για παράνομες ενέργειες ιδιώτη, πραγματοποίησαν επί τόπου επίσκεψη όπου διαπίστωσαν ότι έχει γίνει εκτεταμένη επέμβαση με κατασκευές από μπετόν κατά μήκος της κοίτης του Κούρρη η οποία αρχίζει ένα τουλάχιστο χιλιόμετρο και συνεχίζει μέχρι την κοιλάδα απορροής του φράγματος Σαϊττά.

Ο κ. Δρουσιώτης είχε καταγγείλει ότι ενώ υπήρχε ροή προς το φράγμα, με τις επεμβάσεις που έγιναν η ροή διακόπηκε με κατασκευή από μπετόν και εκτροπή του νερού μέσω σωλήνων οι οποίες περνούν δίπλα από το φράγμα προς ιχθυοτροφείο.

Όπως αναφέρουν, σε αυτή την περίπτωση έχουν γίνει διάφορες παρανομίες και «περιβαλλοντικά εγκλήματα» τα οποία είναι πολύ σοβαρά και συγκεκριμένα έγινε παράνομη επέμβαση σε κοίτη ποταμόύ, παράνομη εκτροπή του ποταμού για ιδιωτική χρήση, απόφραξη του ριζικού συστήματος πλατανιών και σκλήδρων, πλήρης υποβάθμιση της χρήσης του φράγματος για παραχώρηση νερού στους γεωργούς/ κατοίκους των κοινοτήτων αλλά και για σκοπούς πυρόσβεσης.

Όπως τονίζουν, το νερό είναι Εθνικός Πλούτος και η διαχείριση του πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και δεν μπορεί να αγνοείται το δημόσιο συμφέρον προς όφελος του ενός.

«Καλούμε τις επηρεαζόμενες κοινότητες όπως παρακολουθούν, προστατεύουν και αντιδρούν σε παρανομίες και καταστροφές στο περιβάλλον τους. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σε όποιον μάχεται για το περιβάλλον και το δημόσιο καλό. Μιλάμε για ένα Περιβαλλοντικό έγκλημα το οποίο ευελπιστούμε ότι με την άμεση επέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών θα τερματιστεί άμεσα», τονίζουν.

Σημειώνεται πως για το πιο πάνω θέμα έχει σταλεί επιστολή στην Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, Λία Γεωργίου.

Μ.Μ.

Σχετικά Άρθρα