ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ταξιδιωτική προειδοποίηση για καύσωνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

19 Ιουλίου 2023, 11:47

images

Σε ανανέωση των συστάσεων προς τους Βρετανούς ταξιδιώτες προς χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία προέβη το Foreign Office ώστε να επιστήσει την προσοχή τους στον καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα αναφέρεται πως επηρεάζεται αυτή την περίοδο από «ακραίες θερμοκρασίες» σε πολλές περιοχές.

Οι Βρετανοί υπήκοοι που βρίσκονται στη χώρα καλούνται να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του συστήματος υγείας NHS για συμβουλές προστασίας από τη ζέστη, να εγγραφούν στην ελληνική υπηρεσία λήψης μηνυμάτων για έκτακτες καταστάσεις, να παρακολουθούν τις μετεωρολογικές προβλέψεις και να τηρούν τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Όπως σημειώνει το βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών, τα κατά τόπους και τα σοβαρά ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ελλάδα κατά την παρατεταμένη θερινή περίοδο μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στα ταξίδια.

Προστίθεται ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συχνά εκδηλώνονται δασικές πυρκαγιές στην Ελλάδα, λόγω του ξηρού και ζεστού καιρού, πυρκαγιές που είναι «εξαιρετικά επικίνδυνες και απρόβλεπτες».

Καλούνται λοιπόν οι Βρετανοί να είναι πολύ προσεκτικοί όταν επισκέπτονται ή όταν οδηγούν σε δασικές περιοχές, να φροντίζουν να σβήνουν καλά τα τσιγάρα τους και να μην ανάβουν μπάρμπεκιου στα δάση.

Οι επισημάνσεις του Foreign Office έρχονται ενώ υπάρχουν δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο για το κατά πόσο ο καύσωνας στη νότια Ευρώπη αλλάζει ή θα έπρεπε να αλλάξει τα σχέδια διακοπών κάποιων εκ των εκατομμυρίων Βρετανών που επισκέπτονται αυτές τις χώρες, ιδίως των οικογενειών με μικρά παιδιά και όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Ενδεικτικά η Telegraph παραθέτει τη μαρτυρία μιας Βρετανίδας μητέρας που έφυγε από τη Ρόδο όπου παραθέριζε με τα δύο παιδιά της και επέστρεψε νωρίτερα στο Νορθάμπερλαντ λόγω της «αποπνικτική» ζέστης στο νησί και στο κατάλυμά της.

Σχετικά Άρθρα