ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύσκεψη στο Υπ. Υγείας για γρίπη των πτηνών

29 Νοεμβρίου 2022, 11:47

images

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα της γρίπης των πτηνών, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ερωτηθείς για το θέμα της γρίπης των πτηνών, απάντησε πως «τις επόμενες μέρες θα συγκαλέσουμε σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας, θέλουμε να ενημερωθούμε για τα βήματα που λαμβάνουν οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και αν χρειάζεται το Υπουργείο να λάβει κάποια μέτρα».

Σε ερώτηση κατά πόσον έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα της γρίπης των πτηνών, απάντησε ότι «δεν έχουμε ενημερωθεί αλλά θα έχουμε μία σύσκεψη μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο Υπουργείο Υγείας για να ενημερωθούμε».

Ερωτηθείς για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στη κοινότητα, ο Υπουργός Υγείας απάντησε πως «έχει αύξηση, έχουμε και μία αύξηση και στις νοσηλείες τις τελευταίες μέρες. Στόχος της επίσκεψης μου είναι να δω πως πηγαίνουμε με τις κλίνες για τις νοσηλείες στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου και αν πρέπει να πάρουμε οποιαδήποτε μέτρα να τα λάβουμε έγκαιρα ώστε να μην επηρεαστεί ο κόσμος».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον πριν τα Χριστούγεννα θα έχει συνάντηση και με τους επιδημιολόγους ενόψει και της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Υπουργός είπε ότι «πριν τα Χριστούγεννα θα έχουμε ακόμα μία συνάντηση αλλά δεν αποφασίστηκε πότε θα γίνει αυτή».

Από την πλευρά της η Αμαλία Χατζηγιάννη Επιστημονική Διευθύντρια των Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου είπε πως «σήμερα νοσηλεύουμε 19 ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Υπάρχει καθημερινά, αλλά σταδιακά αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, προσπαθούμε να δίνουμε αντίστοιχα εξιτήρια ούτως ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς τόσο της επαρχίας μας όσο και των επαρχιών Λάρνακας και Λευκωσίας».

Σχετικά Άρθρα