ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύντομα η σύσταση ομάδας παιδιών για θέματα που τα αφορούν

10 Ιουλίου 2023, 13:29

images

Σύντομα θα συσταθεί ομάδα παιδιών, με την οποία θα συζητεί θέματα που τα αφορούν, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος παρέλαβε το πρωί της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση για το 2021 της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Δέσπως Μιχαηλίδου.

Παραλαμβάνοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η κρίση του κορωνοϊού εκείνους που επηρέασε περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους ήταν τα παιδιά».

Ακόμη, σημείωσε ότι ο ρόλος της Επιτρόπου «είναι ακριβώς για να υποδεικνύονται στην εκτελεστική εξουσία όλες αυτές οι διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να κάνει, ειδικότερα λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και τον αυξημένο ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν τα παιδιά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέδειξε ότι «τα παιδιά είναι το μέλλον της πατρίδας μας, πολλές από τις αποφάσεις που σήμερα λαμβάνουμε είναι τα παιδιά μας που θα κληθούν να τις εφαρμόσουν ή να κινηθούν εντός του πλαισίου των αποφάσεων αυτών».

Επιπλέον, ανέφερε ότι σύντομα θα ανακοινώσει τη σύσταση μιας ομάδας παιδιών μαζί με την οποία θα συζητεί και θα ανταλλάσσει απόψεις πριν από τη λήψη αποφάσεων για θέματα που τα αφορούν.

Πρόσθεσε ότι οι συστάσεις της Επιτρόπου «είναι καθοριστικής σημασίας» για να διορθωθούν καταστάσεις «που δημιουργούνται από το περιβάλλον όπου τα παιδιά καλούνται να μεγαλώσουν με τις πολλαπλές προκλήσεις», και σημείωσε πως «η συνεργασία μας είναι περισσότερο από αναγκαία».

Παραδίδοντας την έκθεση, η Επίτροπος είπε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή παραδίδεται ετεροχρονισμένα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ότι περιέχει συστάσεις προς την πολιτεία. Πρόσθεσε ότι στόχος του Γραφείου της είναι η εποπτεία της εφαρμογής των δικαιωμάτων του παιδιού.

Η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε ότι «ιδιαίτερη ευαισθησία πρέπει να επιδεικνύεται σε θέματα παιδιών που βρίσκονται σε ευάλωτες καταστάσεις όπου η πολιτεία πρέπει να εγκύψει για να μειώσει τα προβλήματα που θα επιφέρει μια κρίση».

Καταληκτικά, σημείωσε ότι αποτελεί στόχο του Γραφείου της η ενδυνάμωση της φωνής των παιδιών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που τα αφορούν και συνδιαμορφώνουν το μέλλον τους.

 



Σχετικά Άρθρα