ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύντομα η ανακοίνωση για ένταξη ΤΑΕΠ Απολλώνειου στο ΓεΣΥ

21 Απριλίου 2023, 06:00

images

Μέρα με τη μέρα αναμένει ο ΟΑΥ την απόφαση του Απολλώνειου νοσοκομείου για την ένταξη του ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ, αφού το νοσοκομείο βλέπει θετικά την πρόταση που έκανε ο ΟΑΥ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), Σταύρος Μιχαήλ, δήλωσε στο YgeiaWatch ότι ο οργανισμός αναμένει εντός των επόμενων ημερών την επιβεβαίωση της απόφασης του Απολλώνειου για να προχωρήσει η ένταξη του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) του νοσοκομείου εντός του ΓεΣΥ. 

Για το λόγο αυτό ο ΟΑΥ δεν προέβη ακόμη σε επίσημη ανακοίνωση. «Αν δεν είναι αύριο, από εβδομάδας σίγουρα θα έχουμε ανακοίνωση», είπε ο κ. Μιχαήλ.

Ο διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στο YgeiaWatch ανέφερε ότι η ένταξη αυτή θα είναι μία πολύ θετική εξέλιξη, διότι θα ενισχυθεί η Λευκωσία όσον αφορά τις πρώτες βοήθειες.

Πρόσθεσε ότι «δεν θα είναι αυτή η υπηρεσία που βλέπετε σήμερα στο Απολλώνειο νοσηλευτήριο», συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει πρόγραμμα εκεί για να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες και να υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα για να εξυπηρετηθεί περισσότερος κόσμος».

Ετοιμασία του ΤΑΕΠ με κριτήρια ΓεΣΥ

Στην περίπτωση θετικής έκβασης της συμφωνίας μεταξύ ΟΑΥ – Απολλώνειου, η ετοιμασία για την ένταξη του ΤΑΕΠ στο ΓεΣΥ μπορεί να χρειαστεί δύο ή τρεις μήνες.

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαήλ, μπορεί να χρειαστεί χρονικό περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο , γιατί τώρα το ΤΑΕΠ του Απολλώνειου δεν λειτουργεί με βάση τα κριτήρια του ΟΑΥ και τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει για να αποζημιώνεται από τον Οργανισμό.

Δηλαδή, χρειάζεται κατάλληλες υποδομές, στελέχωση, να βρεθούν οι κατάλληλοι γιατροί που θα αναλάβουν τις βάρδιες κλπ.

«Έχουμε κριτήρια, προϋποθέσεις, πόσοι γιατροί πρέπει να είναι, ποιοι πρέπει να είναι συνέχεια εκεί, πόσα κρεβάτια πρέπει να διαθέτει. Όλα αυτά συζητήθηκαν, πρέπει να τα εφαρμόσει και μετά να αρχίσει να πληρώνεται από εμάς», εξήγησε.

Πρόσθεσε ότι «μπορεί να χρειαστεί ένας μικρός επιπρόσθετος χώρος να τον διαμορφώσουμε. Αντιλαμβάνεστε ένα Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών έχει συγκεκριμένους χώρους που χρειάζεται, συγκεκριμένα μηχανήματα και η στελέχωση να είναι με βάση κάποια πρότυπα».

Αναμένουν απόφαση από μετόχους για Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ

Όσον αφορά την ένταξη της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στο ΓεΣΥ, ο κ. Μιχαήλ ανέφερε ότι ο ΟΑΥ αναμένει από τους μέτοχους και διευθυντές να ζητήσουν διαβούλευση για να αρχίσει οποιαδήποτε συζήτηση με την προοπτική ένταξης.

Σημειώνεται ότι η Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ σε σχετική ανακοίνωση ανέφερε ότι πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Απριλίου, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, όπου αποφασίστηκε με πλειοψηφία 88,52%, να εξουσιοδοτηθεί το διοικητικό συμβούλιο ώστε να διαπραγματευθεί με τον ΟΑΥ, να διερευνήσει τις προοπτικές ενδεχόμενης ένταξης της Πολυκλινικής ΥΓΕΙΑ στο ΓεΣΥ και σε περίπτωση θετικής έκβασης, να υπογράψει σχετική συμφωνία. 

Για το εν λόγω θέμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, είπε ο κ. Μιχαήλ, προσθέτοντας ότι «θα το θέσουμε από κοινού νοουμένου ότι θα συμφωνήσουμε». 

Της Ουρανίας Στυλιανού



Σχετικά Άρθρα