ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι ψεκασμοί για καταπολέμηση κουνουπιών

29 Ιουνίου 2023, 13:53

images

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι συστηματικοί έλεγχοι και ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, από Λειτουργούς και συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «τις τελευταίες μέρες εκτός από την καταπολέμηση των κουνουπιών σε στάσιμα νερά (προνυμφοκτονία) στις παρυφές Αλυκών, σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας και αλλού, διενεργούνται και νυκτερινοί ψεκασμοί εναντίων τέλειων κουνουπιών (ακμαιοκτονία) σε επηρεαζόμενες περιοχές. Χρησιμοποιείται η μεγάλη ψεκαστική μηχανή (τύπου τυφώνα) για καλύτερα αποτελέσματα».

Ο Δήμος Λάρνακας «υπενθυμίζει στους δημότες ότι και η ελάχιστη ποσότητα στάσιμου νερού που κατακρατείται σε οποιαδήποτε αντικείμενα ή χώρους στις οικίες/ υποστατικά τους, είναι ικανή για πολλαπλασιασμό των κουνουπιών. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται τώρα, λόγω της παρουσίας στην πόλη του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο συναντάται κυρίως κοντά/ μέσα σε οικίες και όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας, στο τηλέφωνο 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία, στα τηλέφωνα 24816557/559.

 



Σχετικά Άρθρα