ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί για κουνούπια Aedes aegypti

16 Δεκεμβρίου 2022, 15:34

images

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών και ιδιαίτερα αυτών του είδους Aedes aegypti, αφού οι καιρικές συνθήκες συνεχίζουν να είναι ευνοϊκές για την ανάπτυξη τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «οι ψεκασμοί (προνυμφοκτονία) σε ανοικτούς χώρους με στάσιμα νερά, κανάλια και σχάρες όμβριων νερών και οι ψεκασμοί για καταπολέμηση τέλειων εντόμων (ακμαιοκτονία) σε δημοτικά πάρκα, διενεργούνται από συνεργείο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας».

Ακόμα «συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Λάρνακας, συνεχίζουν την εκστρατεία καταπολέμησης του κουνουπιού Aedes aegypti με ενημέρωση του κοινού από πόρτα σε πόρτα, την προνυμφοκτονία και ακμαιοκτονία με ψεκασμούς καθώς και το άδειασμα των δοχείων με στάσιμο νερό.  Η όλη εργασία διενεργείται κάτω από την επιστημονική επίβλεψη της ερευνητικής ομάδας του ΤΕΠΑΚ».

Ο Δήμος καλεί τους δημότες «όπως συνεργάζονται με τις Αρμόδιες Υπηρεσίες και να μην διατηρούν εστίες με στάσιμα νερά στις οικίες/ υποστατικά τους όπως γλάστρες και πιατάκια, δοχεία, βαρέλια, παλιά ελαστικά, παλιά ντεπόζιτα, σχάρες και λάκκους όμβριων σε υπόγεια οικιών/ πολυκατοικιών, πισίνες εκτός λειτουργίας και άλλα. Στόχος είναι όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε την εξάπλωση αυτού του είδους των κουνουπιών για προστασία της  Δημόσιας Υγείας».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24816530.

Σχετικά Άρθρα