ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζεται η καταπολέμηση κουνουπιών και κατσαρίδων

12 Ιουνίου 2023, 10:19

images

Συνεχίζεται στη Λάρνακα η καταπολέμηση κουνουπιών εστίες των οποίων εντοπίστηκαν σε αρκετές περιοχές της πόλης και των κατσαρίδων λόγω της αύξησης του πληθυσμού τους την καλοκαιρινή περίοδο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας «η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου εντόπισε τις τελευταίες ημέρες σε διάφορες περιοχές της πόλης εστίες με προνύμφες κουνουπιών οι οποίες ψεκάστηκαν. Συγκεκριμένα οι εστίες κουνουπιών εντοπίστηκαν στην περιοχή Τεκκέ, κανάλι Φανερωμένης, μονοπάτι της Φύσης, κανάλι πρώην Λεπροκομείου, περιοχή Καμάρων, παλιού σκοπευτηρίου, Βεργίνας και εντός των πρώην Διυλιστηρίων».

Προστίθεται ότι «οι ψεκασμοί συνεχίζονται μέσα στην πόλη στις σχάρες όμβριων νερών, ανοικτά κανάλια και άλλα. Ταυτόχρονα συνεχίζεται η εκστρατεία καταπολέμησης των κατσαρίδων σε δημόσιους οχετούς και αποχετευτικά συστήματα των δημοτικών κτιρίων, λόγω της αύξησης των πληθυσμών των εντόμων αυτών την καλοκαιρινή περίοδο».

Ο Δήμος Λάρνακας «καλεί τους δημότες που δεν ψέκασαν ακόμη τα παραδεξάμενα του αποχετευτικού συστήματος στις οικίες/ πολυκατοικίες/ υποστατικά τους, όπως το πράξουν, με εγκεκριμένα εντομοκτόνα ώστε να μειώσουν τον αριθμό των κατσαρίδων».

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/ παράπονα το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 24816559/557.

 

Σχετικά Άρθρα