ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συνεχίζεται η καταπολέμηση κουνουπιών

23 Φεβρουαρίου 2023, 09:42

images

Συνεχίζονται στη Λάρνακα οι συστηματικοί ψεκασμοί για καταπολέμηση των κουνουπιών, ενώ πρόσφατα ψεκάστηκαν διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων και η περιοχή των αλυκών.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «οι έλεγχοι και οι ψεκασμοί διεξάγονται από τα συνεργεία της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας με στόχο τη μείωση του αριθμού των κουνουπιών, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μην προκαλείται οχληρία στους δημότες και στους επισκέπτες».

Πρόσφατα «ψεκάστηκαν οι περιοχές των Αλυκών στο Spyros Beach, παλιό αεροδρόμιο, Τεκκέ, Λεωφόρο Φανερωμένης, Καμάρων, παλιού Σκοπευτηρίου και οι περιοχές της Βεργίνας και Διυλιστηρίων. Η καταπολέμηση των κουνουπιών συνεχίζεται τώρα και μέσα στην πόλη, δηλαδή σε σχάρες ομβρίων νερών, ανοικτά κανάλια, πισίνες εκτός λειτουργίας και άλλα».

Σημειώνεται ότι «το κοινό πρέπει να λαμβάνει και τα δικά του μέτρα αποφεύγοντας την ύπαρξη στάσιμων νερών στις οικίες/ υποστατικά του στερώντας έτσι τον χώρο εκκόλαψης των αυγών των κουνουπιών».

Ειδικά τώρα, αναφέρεται, «οι δημότες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της παρουσίας στην Λάρνακα του κουνουπιού Aedes aegypti, το οποίο είναι ανθρωπόφιλο είδος, δηλαδή συναντιέται σχεδόν πάντοτε κοντά ή μέσα σε οικίες και όπου υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα».

Ιδανικοί χώροι εναπόθεσης των αυγών και εκκόλαψης των συγκεκριμένων κουνουπιών είναι τα οποιαδήποτε φυσικά ή τεχνητά μικρά δοχεία, υλικά και αντικείμενα που μπορεί να συγκρατήσουν έστω και ελάχιστη ποσότητα νερού, ακόμα και 2-3 εκατοστά.

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες/ παράπονα το κοινό μπορεί να αποτείνεται στο Γραφείο Παραπόνων του Δήμου Λάρνακας στο τηλέφωνο 24816530 ή στην Υγειονομική Υπηρεσία στα τηλέφωνα 24816557/559.


Σχετικά Άρθρα