ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σύνδ. Αγωγής Υγείας: Παραπληροφόρηση γύρω από Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση

26 September 2023, 14:08

images

Για «μεγάλη παραπληροφόρηση» γύρω από το μάθημα της Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης κάνει λόγο ο Σύνδεσμος καθηγητών/καθηγητριών Αγωγής Υγείας (Οικιακής Οικονομίας) ΟΕΛΜΕΚ και ζητά να γίνουν σημαντικές διευκρινίσεις σε επίπεδο νομοθεσίας και γνωστικού αντικειμένου.

Μέσα από τη Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση προωθείται η ολιστική προσέγγιση της σεξουαλικότητας, κυρίως εντός του πλαισίου της συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ενώ η Σεξουαλική Διαπαιδαγώγηση βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα και το περιεχόμενό της προσεγγίζεται λαμβάνοντας υπόψη το κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο της Κύπρου, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Προστίθεται, επίσης, πως το υφιστάμενο περιεχόμενο του εν λόγω μαθήματος δεν αλλάζει.

«Αντίθετα, αυτοαναθεωρείται και βελτιώνεται προς την κατεύθυνση της συνεχούς προσαρμογής και βελτίωσης του, όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Οι εκπαιδευτικοί του κλάδου μας πέραν της επιστημονικής κατάρτισης στο γνωστικό αντικείμενο της Αγωγής Υγείας (Οικιακής Οικονομίας), έτυχαν ευρύτατης διεπιστημονικής επιμόρφωσης τα τελευταία 15 χρόνια σε θέματα Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης, η οποία αναπτύχθηκε και εφαρμόστηκε εξειδικευμένα και στοχευμένα στους/στις εκπαιδευτικούς της ειδικότητας μας από το ίδιο το ΥΠΑΝ και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι ο αλληλοσεβασμός αποτελεί τον πυρήνα της Αγωγής Υγείας - Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης και για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος ζητά το σεβασμό και την αναγνώριση του εκπαιδευτικού έργου των μελών του και από τα μέλη Συνδέσμων από άλλους κλάδους.

Σχετικά Άρθρα