ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συμφωνία για στενή συνεργασία ΠΟΥ- Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας

02 Απριλίου 2024, 19:36

images

Σε στενή συνεργασία για περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση του τομέα της Υγείας στην Κύπρο και των διασυνοριακών υπηρεσιών υγείας, συμφώνησαν σε συνάντησή τους την Τρίτη ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας (ΕΑΗΥ), Καθηγητής Χρίστος Ν. Σχίζας, και ο επικεφαλής του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κύπρο, Δρ. Irshad Ali Shaikh.

Στόχος της συνεργασίας είναι η πλήρης εφαρμογή της ηλεκτρονικής υγείας στην Κύπρο για καλύτερη πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία, παρακολούθηση και διαχείριση της υγείας και του τρόπου ζωής, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΑΗΥ.

Σημειώθηκε, επίσης, ο συντονιστικός ρόλος που διαδραματίζει η ΕΑΗΥ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως επικεφαλής της Κοινής Δράσης των κρατών μελών για τον καθορισμό ενός ολοκληρωμένου και διαλειτουργικού ηλεκτρονικού φακέλου υγείας του Ευρωπαίου πολίτη που θα μας οδηγήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποφασίστηκε, όπως εντός του 2024 οργανωθεί από κοινού μια επιστημονική συνάντηση στην Κύπρο για μεταφορά τεχνογνωσίας και συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τρίτες χώρες. Στόχος είναι η διασυνοριακή ανταλλαγή δεδομένων υγείας πέραν της Ευρώπης για καλύτερη εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των επισκεπτών από και προς τρίτες χώρες.

Σχετικά Άρθρα